Personal

[:nl]Planning My Life[:]

[:nl]Het begint allemaal zo rond de brugklastijd. Nee, niet de ellende maar het bijhouden van je reilen en zeilen en het plannen van je leven. Gaat het in het begin (de eerste paar jaren van de middelbare school) voornamelijk om je huiswerk en berichtjes van vriendinnen, in de jaren erna is er steeds meer wat je kan en soms mòet opschrijven. Afspraken, activiteiten, bezoekjes, uitjes, noem maar op. Omdat je niet alles kunt onthouden, althans ik niet, is het handig om zaken als deze ergens op te schrijven. En gelukkig is daar járen geleden iets voor gevonden; de agenda.

Door de jaren heen heb ik verschillende agenda’s gehad. Kocht ik in mijn schooltijd vooral de boekvormige agenda’s, later werden het meer de Filofax agenda’s. En na bijna 25(!) jaar en dus ook 25 agenda’s (ik heb ze bewaard, zie foto hierboven) weet ik redelijk wat ik in een agenda zoek. Waar moet mijn agenda aan voelde?

Belangrijk vind ik natuurlijk dat er voldoende ruimte is om alles op te schrijven. Want naast mijn afspraken schrijf ik ook van alles en nog wat erin. Wanneer ik mijn bed heb verschoond, de planten heb water gegeven, wanneer afleveringen van mijn favoriete tv-shows worden uitgezonden etc etc. Ook de theater kaartjes, bioscoopkaartje en zo af en toe een leuke sticker plak ik er graag in. Naast de normale week pagina’s gebruik ik ook graag een maandoverzicht. Zo zie ik een oogopslag hoe druk een week is en hoe die week ten opzichte van de andere weken van de maand staat. Ik wil nog weleens te veel hooi op de vork nemen en dat is niet heel handig.

Vorige jaar gebruikte ik een Moleskine en die beviel zeker. Alleen was de schrijfruimte op de weekpagina links vrij beperkt, al was er wel ruimte om bijv. To Do lijstjes te maken op de rechter pagina. Omdat daarnaast de Molskine aardig aan de prijs is, besloot ik om op zoek te gaan naar een andere agenda.

En die zoektocht was niet makkelijk. Ik werd verliefd op de Mini Happy Planner van Me & my Big Ideas. Heel groot en onoverkoombaar nadeel… de planner moet uit Amerika komen en de verzendkosten zijn sky high. Geen optie dus. Al zoekend op AliExpress en Ebay zag ik steeds de Molang planner/ diary langskomen. Een leuke handzame agenda die goed bij mijn agenda eisen past. Voldoende schrijfruimte, maandoverzicht voor de weekpagina’s, niet te duur en geen verzendkosten. Besteld en na 3 weken op de deurmat gezeten te hebben was ie daar vorige week eindelijk. Natuurlijk ben ik direct gaan plannen. Nu maar afwachten hoe de agenda bevalt, de kwaliteit is niet heel denderend maar tot nu toe ben ik best tevreden. Een update volgt vast!

 

 [:]

3 Comments

 • Reply

  HuizeHaaknaald

  24/02/2017

  Gaaf!! Ik heb vorig jaar een tijd een moleskine gebruikt met ruitjes. Alles zelf ingevuld. Daarna werd het een planner. Geen echte filofax maar een blauw alternatief. Die was na het jaar af. Ik heb nu een zwarte organizer en die bevalt prima. Agenda van de Bruna uit elkaar gesloopt en als vulling gebruikt. Maskingtape, stickers, bonnetjes etc worden allemaal bewaard. Zo leuk om te doen!!

  • Reply

   amarins

   24/02/2017

   Ja super leuk vind ik het ook! Wil ook wel heel graag een kikki.k. of iets maar dat is gewoon te duur. Misschien voor gaan sparen. Ik ga eest kijken hoe lang het goed gaat met deze Molang en anders kan ik in de zomer altijd nog overstappen op (nep) filofax. Ben wel benieuwd naar jouw creaties 😉

 • Reply

  My cup of Latte

  02/03/2017

  Ahh leuk zeg!! Zo begon ik ook…Eerst met harde kaft, paar x met ringband, toen een filofax en nu een hema agenda. Sinds gisteren ben ik dan wel weer bezig in mijn Carpe Diem Planner om er een creatief dagboek van te maken. Knippen en plakken, quotes, zomaar wat gedachten of inspiratie. Het begint weer te kriebelen om er meer mee bezig te gaan nu ik er tijd en rust voor heb (in de ziektewet)!

Geef een reactie