Swimming

All for One & One for All

 

English version

nept

Gisterenmiddag was de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. En om eerlijk te zijn vond ik dat maar wat spannend. Hoe zal het gaan met de newbies van het team, hoe gaat de rest het doen en hoe staan we er als team voor?

Als Neptunia ’24 zwemmen we al een aantal jaar in de d1 competitie en daarvoor zwommen we in de c competitie. Een klasse waar we graag naar terug willen, maar realistisch gezien is dat een very very long shot. We hebben niet een hele brede selectie en zijn in vergelijking met de andere verenigingen een klein ploeg. Ach, ik denk vaak zolang de zwemmers zijn of haar tijden verbeteren en plezier hebben, dan ben ik al blij en als we dit jaar ons weten te handhaven in de d1 dan doen we het goed.

nepEn we hebben een super stap gezet naar de handhaving. De wedstrijd ging goed. Heel erg goed zelfs. Bijna iedereen zwom wel een keer een persoonlijk record, was er maar 1 (1!) diskwalificatie en deden de estafettes het boven verwachting goed. De meiden estafette (11 tot 13 jaar) was zelfs F***ing goed!

Met de prestaties was ik, zoals je wel snapt, erg blij. Maar waar ik nog blijer van werd, was dat we er stonden als team. Vanaf het klaarmaken van het bad tot aan het opruimen van de laatste vlaggetjes en lijnen. Elkaar helpen, elkaar motiveren en zeker elkaar aanmoedigen. Ik voelde de sfeer tijdens de wedstrijd al beter en beter worden, met als klap op de sfeer vuurpijl de afsluitende estafettes. Waar de andere ploegen bijna geen supporters meer langs het bad hadden staan, stonden mijn zwemmers er wel. Niet de helft van de ploeg nee nee, ze stonden er Allemaal! En dat is tijdens een team onderdeel in een voornamelijk individuele sport zo ontzettend belangrijk. Kippenvel… Team spirit to the Max!

Tevreden en trots geniet ik op deze day after. Heb ik nu al zin in de volgende competitie wedstrijd! Tot dan gaan we door met trainen en voorbereiden op nog meer pr’s en Neptunia power!

6 Comments

 • Reply

  Frida

  04/10/15

  Waterpoort, Sneek, Neptunia wint, Heey!

 • Reply

  Evelien

  04/10/15

  En dit allemaal deels ook door jou ! Je bent echt een geweldige, lieve maar ook een hele goeie trainster van het hele team! En idd die laatste estafette was machtig!!

 • Reply

  Marije

  05/10/15

  Helemaal mee eens Evelien!!!

 • Reply

  Esmee

  08/10/15

  Was super leuk! Toch mag je die woorden niet tegen kleine kindjes zoals mayra zeggen 🙂

 • Reply

  Audrey (mv Alice en Heleen)

  09/10/15

  Prachtig geschreven Amarins!! Hoe je in de zwemsport er als team voor elkaar staat! Dat haalt het beste in de zwemmers naar boven. Het gaat een mooi seizoen worden!

Geef een reactie