Swimming

All for One & One for All

[:nl] 

English version

nept

Gisterenmiddag was de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. En om eerlijk te zijn vond ik dat maar wat spannend. Hoe zal het gaan met de newbies van het team, hoe gaat de rest het doen en hoe staan we er als team voor?

Als Neptunia ’24 zwemmen we al een aantal jaar in de d1 competitie en daarvoor zwommen we in de c competitie. Een klasse waar we graag naar terug willen, maar realistisch gezien is dat een very very long shot. We hebben niet een hele brede selectie en zijn in vergelijking met de andere verenigingen een klein ploeg. Ach, ik denk vaak zolang de zwemmers zijn of haar tijden verbeteren en plezier hebben, dan ben ik al blij en als we dit jaar ons weten te handhaven in de d1 dan doen we het goed.

nepEn we hebben een super stap gezet naar de handhaving. De wedstrijd ging goed. Heel erg goed zelfs. Bijna iedereen zwom wel een keer een persoonlijk record, was er maar 1 (1!) diskwalificatie en deden de estafettes het boven verwachting goed. De meiden estafette (11 tot 13 jaar) was zelfs F***ing goed!

Met de prestaties was ik, zoals je wel snapt, erg blij. Maar waar ik nog blijer van werd, was dat we er stonden als team. Vanaf het klaarmaken van het bad tot aan het opruimen van de laatste vlaggetjes en lijnen. Elkaar helpen, elkaar motiveren en zeker elkaar aanmoedigen. Ik voelde de sfeer tijdens de wedstrijd al beter en beter worden, met als klap op de sfeer vuurpijl de afsluitende estafettes. Waar de andere ploegen bijna geen supporters meer langs het bad hadden staan, stonden mijn zwemmers er wel. Niet de helft van de ploeg nee nee, ze stonden er Allemaal! En dat is tijdens een team onderdeel in een voornamelijk individuele sport zo ontzettend belangrijk. Kippenvel… Team spirit to the Max!

Tevreden en trots geniet ik op deze day after. Heb ik nu al zin in de volgende competitie wedstrijd! Tot dan gaan we door met trainen en voorbereiden op nog meer pr’s en Neptunia power![:en]nept

Yesterday afternoon we had our first team meet of this season. And to be honest i was nervously excited. How would the newbies on the team do, how would the rest perform, where will the team stand?

For some years we as a team Neptunia ’24 are competing in the D1 league, before that we competed in the C league (4th league of the national Dutch competition). That’s the level we want to return to, but realistically that’s gonna be a very very long shot. As a team we’re small (only 2 or 3 swimmers per age group) especially compared to the teams we compete against. So just as long as the swimmers improve their times and have fun i’m a happy camper and if we maintain our spot in the d1 league we’re doing good.

nepAnd we took a big step towards the maintaining. The meet went well. It went very well. Just about everyone swam a personal best, there was only 1 (1!) disqualification and the relays swam exceptionally well. The girls relay (11- 13 years) was even F***ing great!

I was very happy with all the great results, surely you understand. But what made me even happier was that we were a proper team. From getting the pool ready for the meet to putting away the (backstroke) flags and lane lines. Helping each other, motivating each other and definitely cheering for everyone. With the meet continuing i felt the atmosphere getting better and better, with the grand finally during the last relays. Where the other teams had hardly to none supporters on deck, i did have swimmers next to me. And not just a few, no my Whole team was there sheering and screaming.  And that is so important during a team element in an individual sport. Goose bumps… Team spirit to the Max!

So i’m content and proud on the day after. Can’t wait for the next meet! Until then we’ll practice and prepare for even more pb’s and Neptunia power![:]

6 Comments

 • Reply

  Frida

  04/10/2015

  Waterpoort, Sneek, Neptunia wint, Heey!

 • Reply

  Evelien

  04/10/2015

  En dit allemaal deels ook door jou ! Je bent echt een geweldige, lieve maar ook een hele goeie trainster van het hele team! En idd die laatste estafette was machtig!!

 • Reply

  Marije

  05/10/2015

  Helemaal mee eens Evelien!!!

 • Reply

  Esmee

  08/10/2015

  Was super leuk! Toch mag je die woorden niet tegen kleine kindjes zoals mayra zeggen 🙂

 • Reply

  Audrey (mv Alice en Heleen)

  09/10/2015

  Prachtig geschreven Amarins!! Hoe je in de zwemsport er als team voor elkaar staat! Dat haalt het beste in de zwemmers naar boven. Het gaat een mooi seizoen worden!

Geef een reactie