Memory Lane

Lets Go Home… & Eat

English version

Afgelopen 18 augustus was het alweer 20 jaar geleden dat ik samen met mijn ouders, broer en 2 volgepropte koffers richting Schiphol reed. Op naar vlucht MP 667 en op naar een exchange year in Miami.

amarinsDaar ging ik, 16 jaar oud, voor de eerste keer vliegen en eigenlijk geen idee waar ik aan begon. Maar ik heb een fantastisch jaar gehad. Een jaar met ontzettend veel avonturen, veel ups & en helaas ook een aantal downs. Het was een jaar waar ik zoveel over mijzelf en het leven in het algemeen heb geleerd. Ik ging weg als een meisje en kwam terug als een zelfstandige jongedame.

Miami en Amerika voelen nog steeds als thuis en ik kan door al de foto’s, mijn yearbook, de vele souvenirs en een hart herinneringen nog altijd genieten van alles wat maar te maken heeft met mijn uitwisselingsjaar. En het is niet zo dat ik er iedere dag aan denk, niet meer in ieder geval. Maar er zijn verschillende dingen kunnen een herinnering oproepen. Bijvoorbeeld de blogpost van Zoe* (zoella*), het ruiken van bepaalde geuren of als ik een mede exchanger ‘tegenkom’.

En bij het lezen van de post van een mede exchanger begon ik te denken aan de dingen die ik soms erg mis. Natuurlijk mijn host families, mijn vrienden, het klimaat, de verschillende feestdagen en ook bijv. Target*, Publix*, The Falls*, het Miami Dade College zwembad* en vooral wanneer de vliegtuigen overvlogen. Wat een prachtig gezicht was dat, o en pijnlijk als ik weer eens niet in de gaten dat ik al bij het keerpunt was en ik dus mijn hoofd tegen de kant knalde). Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar wat ik ook soms heel erg mis zijn de lekker dingen die alleen in Amerika te krijgen zijn (ja i know nu ook deels in NL via een webshop met belachelijk hoge verzendkosten!).

Missing

O wat krijg ik zin in een lekker Dunkin’ Donut* (al las ik dat ze failliet zijn) of een Snapple* of een 7-11 slurpee* en wat zou ik vanavond graag een chicken caesar salad van Tony Roma’s* eten!

———————————————————————————————–

Van links naar rechts; Donkin’Donuts*, License plate, Snapple*, Twizzlers*, Edy’s ice cream*, Chips Ahoy!*, Aunt Jemima stroop*, Hershey’s Chocolate saus* Tootsie Roll*, Hershey Kisses*, Lifesavers* Tony Roma’s ceasar salad* Miami Palmetto Senior High School*, Twinkies*, Wrigley’s kauwgom*, Rotary Yought Exchange Florida (district 6990)*, Van’s wafels*, Pinecrest Miami

One Comments

  • Reply

    Evelien

    22/09/15

    Heel gaaf, en die Dunkin donut had ik ook wel eens willen proberen!! I love it

Geef een reactie