Memory Lane

[:nl]Lets Go Home… & Eat[:en]Let’s Go Home… & Eat[:]

[:nl]

English version

Afgelopen 18 augustus was het alweer 20 jaar geleden dat ik samen met mijn ouders, broer en 2 volgepropte koffers richting Schiphol reed. Op naar vlucht MP 667 en op naar een exchange year in Miami.

amarinsDaar ging ik, 16 jaar oud, voor de eerste keer vliegen en eigenlijk geen idee waar ik aan begon. Maar ik heb een fantastisch jaar gehad. Een jaar met ontzettend veel avonturen, veel ups & en helaas ook een aantal downs. Het was een jaar waar ik zoveel over mijzelf en het leven in het algemeen heb geleerd. Ik ging weg als een meisje en kwam terug als een zelfstandige jongedame.

Miami en Amerika voelen nog steeds als thuis en ik kan door al de foto’s, mijn yearbook, de vele souvenirs en een hart herinneringen nog altijd genieten van alles wat maar te maken heeft met mijn uitwisselingsjaar. En het is niet zo dat ik er iedere dag aan denk, niet meer in ieder geval. Maar er zijn verschillende dingen kunnen een herinnering oproepen. Bijvoorbeeld de blogpost van Zoe* (zoella*), het ruiken van bepaalde geuren of als ik een mede exchanger ‘tegenkom’.

En bij het lezen van de post van een mede exchanger begon ik te denken aan de dingen die ik soms erg mis. Natuurlijk mijn host families, mijn vrienden, het klimaat, de verschillende feestdagen en ook bijv. Target*, Publix*, The Falls*, het Miami Dade College zwembad* en vooral wanneer de vliegtuigen overvlogen. Wat een prachtig gezicht was dat, o en pijnlijk als ik weer eens niet in de gaten dat ik al bij het keerpunt was en ik dus mijn hoofd tegen de kant knalde). Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar wat ik ook soms heel erg mis zijn de lekker dingen die alleen in Amerika te krijgen zijn (ja i know nu ook deels in NL via een webshop met belachelijk hoge verzendkosten!).

Missing

O wat krijg ik zin in een lekker Dunkin’ Donut* (al las ik dat ze failliet zijn) of een Snapple* of een 7-11 slurpee* en wat zou ik vanavond graag een chicken caesar salad van Tony Roma’s* eten!

———————————————————————————————–

Van links naar rechts; Donkin’Donuts*, License plate, Snapple*, Twizzlers*, Edy’s ice cream*, Chips Ahoy!*, Aunt Jemima stroop*, Hershey’s Chocolate saus* Tootsie Roll*, Hershey Kisses*, Lifesavers* Tony Roma’s ceasar salad* Miami Palmetto Senior High School*, Twinkies*, Wrigley’s kauwgom*, Rotary Yought Exchange Florida (district 6990)*, Van’s wafels*, Pinecrest Miami

[:en]On the 18th of last month (August) 20 years had passed since driving together with my parents, brother and 2 packed suitcases to Schiphol Airport. Ready to get on flight MP 667 and ready for an exchange year in Miami.

amarinsThere i was, 16 years old, flying for the first time and to be honest not having a clue what i was getting into. But i had a great year. A year filled with so many adventures, lots of ups & unfortunately also some downs. It was a year in which i learned a great deal about myself and life in general. I left as a girl and came back as a young lady.

Miami and the USA still feel like home and with all my photos, my yearbook, a butt load of souvenirs and a heart filled with memories i can remember, enjoy and relive everything of my exchange year. Now it’s not that i think about it every day, at least not anymore. But certain moments can bring back a memory. When i’m reading a blogpost by Zoe* (zoella*), smelling specific smells or when i come across a fellow exchange student.

And when i was reading a post by a fellow former exchanger i started thinking about the things i sometimes really miss. My host families of course, my friends, the climate, the different holidays but also places like Target*, Publix*, The Falls* and the Miami Dade College pool*. That was especially cool when planes would fly over. What an amazing view that was, jet a bit painful when i didn’t realize i needed to turn and i would bump my head! O i can go on and on.

But what i can also miss sometimes are all the food related delish things you can only get in the US (i know you can it via special web shops now, but man don’t get me started on the crazy shipping costs!).

Missing

O how i could go for a Dunkin’ Donut* (i read they went belly up) or a Snapple* or a 7-11 slurpee* right now and i would love to have a Chicken Caesar Salad from Tony Roma’s* for diner!

———————————————————————————————–

From Left to right; Donkin’Donuts*, License plate, Snapple*, Twizzlers*, Edy’s ice cream*, Chips Ahoy!*, Aunt Jemima syrup*, Hershey’s Chocolate sauce* Tootsie Roll*, Hershey Kisses*, Lifesavers* Tony Roma’s ceasar salad* Miami Palmetto Senior High School*, Twinkies*, Wrigley’s gum*, Rotary Yought Exchange Florida (district 6990)*, Van’s waffles*, Pinecrest Miami

[:]

One Comments

  • Reply

    Evelien

    22/09/2015

    Heel gaaf, en die Dunkin donut had ik ook wel eens willen proberen!! I love it

Geef een reactie