Hopes & Dreams, Memory Lane, Personal

Classy Ring

De ontworpen ring & mijn 17 jarige versie

class ringIMG_66671

Ze zeggen wel eens dat het beter is om spijt te hebben van iets wat je wèl gedaan hebt, dan spijt te hebben van iets wat je nìet gedaan hebt. En daar ben ik het helemaal mee eens. En daar probeer ik ook wel naar te leven. Alleen er toch is iets waar ik al een aantal jaren spijt van heb. Ik heb Spijt van iets wat ik nìet gedaan heb (jaja spijt met hoofdletter s!).

Als uitwisselingsstudent heb ik het geluk gehad dat ik een jaar in Miami heb mogen wonen. Tijdens dat jaar (’95-’96) heb ik natuurlijk ontzettend veel meegemaakt en ik heb er een boek vol met foto’s, vele vele keepsakes en een hart vol herinneringen aan overgehouden. Iets waar ik heel erg blij mee ben, maar er iets wat ik toch mis in mijn ‘collectie’. En iedere keer als ik ergens een class ring tegenkom in woord of op een foto, dan word ik aan het gemis herinnert en voel ik een klein steekje in mijn hart. Ik wil ook een class ring!!!

Wat is een class ring precies? Een class ring (ook wel graduation, graduate, senior of grad ring genoemd) is een herdenkingsring gedragen door studenten en oud studenten van de school waarvan ze zijn afgestudeerd. Dat kan van college, universiteit of van high school zijn. Het laten maken of kopen van de ring is een soort van traditie die ontstaan is rond 1835. De ring kan je zelf mooier maken door bijvoorbeeld een mooie steen in er in te laten zetten of je naam er in graveren. Maar ook kun je het schoollogo of je school sportteam waarvoor je uitkwam, er in zetten. Heel gaaf dus.

Ook op mijn school Miami Pametto High School was er natuurlijk de mogelijkheid om een class ring te bestellen. En dat heb ik dus nièt gedaan. Waarom weet ik eigenlijk niet. Misschien omdat ik er toen nog niet de waarde van inzag, misschien omdat het wel een beetje prijzig was/is. Maar nu heb ik dus al een jaar of 10/15 Spijt en moet ik het doen met een plaatje wat ik heb gecreëerd heb op de site van de MPSH leverancier.

*Sigh* Maybe one day…

Geef een reactie