Reading, Seeing & Listening, Tags & Challenges

Reading Habits Tag

[:nl]

English versionBoeken

Op verschillende blogs kwam ik deze Reading Habits tag tegen. Super leuk voor een boekenliefhebber en aangezien ik weer helemaal in een lees flow zit ook een leuke tag om in te vullen!

1. Heb je een speciale plek in huis waar je graag leest?
Het liefste lees ik op bed of als ik in een lekkere stoel zit. Lekker opgekruld onder een dekbed of een dekentje. Welk bed of welke stoel maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit. Als het maar lekker ligt dan wel zit en cozy is. O en de hangmat bij mijn tante J op haar balkon is ook heavenly.

2. Gebruik je een bladwijzer of gewoon een stukje papier?
Om eerlijk te zijn lees ik niet heel vaak, zeg maar bijna nooit meer een papieren boek. Maar als ik een echt boek lees dan gebruik ik vaak iets wat tijdens het lezen bij mij in de buurt ligt. Dat kan een boekenlegger zijn of een ansichtkaart of een stukje papier.

3. Kun je stoppen met lezen wanneer je wilt of moet je op een speciale bladzijde of hoofdstuk stoppen?
Het liefst stop ik met lezen aan het einde van een hoofdstuk. Maar dat lukt niet altijd natuurlijk. Als ik ’s avonds in bed lig en nog even wil lezen, maar ben eigenlijk te moe dan kan het zijn dat ik wel in het midden van een hoofdstuk móet stoppen. Nadeel daarvan is dat wanneer ik weer begin met lezen ik terug moet naar het begin van het hoofdstuk. Op een of andere manier ben ik anders het verhaal kwijt of zo. Weird toch?!

4. Eet of drink je tijdens het lezen?
Nee eigenlijk niet. Daar ben ik dan te druk voor haha. 

5. Kun je lezen tijdens het muziek luisteren of tv kijken?
Lezen in stilte vind ik het fijnst. Maar als de tv op de achtergrond aanstaat vind ik het geen probleem. Ik verdwaal makkelijk in een goed boek. Muziek is trouwens echt een no go voor mij. Ik hou van muziek maar het leidt mij te veel af. En dat is niet alleen tijdens het lezen zo, ook als ik huiswerk maak(te) en ook bij het schrijven van blogposts kan ik er kriemeling* van worden

6. Lees je een boek per keer, of meerdere tegelijk?
Ik ben bang dat als ik meerdere boeken tegelijk ga lezen, ik de draad helemaal kwijt zou raken. I’m a one book at a time kinda girl!

7. Lees je graag thuis of ergens anders?
Lezen kan ik overal wel. Thuis, in de trein, in het park of in een druk zwembad, mij maakt het niet uit.

8. Hardop lezen, of stil in je hoofd?
Soms betrap ik mijzelf er wel eens op dat ik zachtjes mijzelf aan het voorlezen ben. Maar dat gebeurt alleen als ik in het Engels lees en ook alleen in het begin van het boek. Ik denk dat het zachtjes voorlezen zorgt voor de schakeling van taal in mijn hoofd haha.  

9. Blader je soms vooruit of sla je bladzijdes over?
Ik vind dat zo zonde om te doen, maar helaas heb ik dat wel een paar keer gedaan. Ik was de boeken van de ‘fifty shades*’ serie aan het lezen en ja na de zoveelste seks beschrijving wist ik het wel, skippen maar. 

10. De rug van het boek ombuigen of het boek mooi en nieuw houden?
Als de rug van een boek om gebogen is, vind ik dat helemaal niet erg. Ik hou van boeken die gelezen zijn. Bladzijden of de hoekjes van de bladzijden omvouwen vind ik dan niet zo fijn.

11. Schrijf je in boeken?
Behalve bij het opschrijven van wie en wanneer ik een boek gekregen heb, omt er geen pen of potlood in de buurt van mijn boeken, schrijven in een boek vind ik eeuwige zonde. In een bieb boek heb ik wel eens gezien dat mensen er opmerkingen in hadden geschreven en er is zelfs iemand geweest die spelfouten had onderstreept en in de kantlijn de goede spellingswijze had gezet. Nou ja dat doe je toch niet!?! 

Nou zijn dit in mijn ogen niet echt vreemde reading habits. Heb jij andere reading habits die wel een beetje apart zijn?[:en]BoekenOn a couple of different blogs i came across this Reading Habits tag. Super fun for a booklover and since i’m in a reading flow i thought it would be fun to answer the questions!

1. Do you have a special place in your house where you love to read?
I love to read lying in bed or sitting in a nice chair. Curled up under a comforter or a blanket. Which bed or chair it is doesn’t really matter. As long it’s nice and cosy. O and the hammock on my aunt J’s balcony is heavenly.

2. Do you use a bookmarker or a regular piece of paper?
Honestly i don’t often, well you can better say hardly ever read a paper book anymore. But if i do read an actual book, i use whatever is around me. That can be a bookmaker, a postcard or a piece of paper.

3. Can you stop reading whenever you like or do you have to stop at a specific page or chapter?
Preferably i stop at the end of the chapter. But that doesn’t always happen. When i’m in bed at night and i’m tired i do sometimes have stop in the middle. But drawback to that is that when i start again i have to go back to the beginning of the chapter otherwise i have no clue what’s it’s about. Weird right?!

4. Eating or drinking during reading?
No not really. I’m too busy for that haha. 

5. Can you listen to music or watch tv when reading?
Reading is the best in silence. But it’s no problem to me when the tv is on in the background. I easily get lost in a good book. Music is a big no go for me. I love music, but it’s too distracting. And that’s not only during reading, also when i did (do) homework or when writing blogposts.

6. Reading one book at a time or more at the same time?
I’m afraid that if i read more than one book at a time, i lose track. I’m a one book at a time kinda girl!

7. Reading at home or somewhere else?
I can read where i want. At home, on the train, in the park or at a busy pool, i don’t care.

8. Reading out loud or in my head?
Sometimes i catch myself softly reading to myself. But that only happens when i’m reading an English book and only in the beginning of the book. I think my brain needs that language switch thing haha.  

9. Look through or skip pages?
That is such a shame if you do that, but unfortunately i had to do it a couple of times. I was reading the ‘fifty shades*’ series and after sex scene number ‘i don’t know how many’ i thought to myself jea jea i know, skip! 

10. Bend the side of a book or keeping it new and nice?
I don’t mind it if the side of a book is bend. I love books that have wear and tear marks from reading, folded pages not so much.

11. Do you write in books?
Except when i write down from who and when i got the book no pen or pencil will come close to a book. In have seen that someone had made notes in a library book and there even was one that would underline the spellings mistakes and who wrote the correct spelling in the margin. Who does that!?! 

Well these are my reading habits, not very strange i think. Do you have any reading habits that are a bit odd?[:]

Geef een reactie