Browse Category by Memory Lane
Memory Lane

[:nl]Lets Go Home… & Eat[:en]Let’s Go Home… & Eat[:]

[:nl]

English version

Afgelopen 18 augustus was het alweer 20 jaar geleden dat ik samen met mijn ouders, broer en 2 volgepropte koffers richting Schiphol reed. Op naar vlucht MP 667 en op naar een exchange year in Miami.

amarinsDaar ging ik, 16 jaar oud, voor de eerste keer vliegen en eigenlijk geen idee waar ik aan begon. Maar ik heb een fantastisch jaar gehad. Een jaar met ontzettend veel avonturen, veel ups & en helaas ook een aantal downs. Het was een jaar waar ik zoveel over mijzelf en het leven in het algemeen heb geleerd. Ik ging weg als een meisje en kwam terug als een zelfstandige jongedame.

Miami en Amerika voelen nog steeds als thuis en ik kan door al de foto’s, mijn yearbook, de vele souvenirs en een hart herinneringen nog altijd genieten van alles wat maar te maken heeft met mijn uitwisselingsjaar. En het is niet zo dat ik er iedere dag aan denk, niet meer in ieder geval. Maar er zijn verschillende dingen kunnen een herinnering oproepen. Bijvoorbeeld de blogpost van Zoe* (zoella*), het ruiken van bepaalde geuren of als ik een mede exchanger ‘tegenkom’.

En bij het lezen van de post van een mede exchanger begon ik te denken aan de dingen die ik soms erg mis. Natuurlijk mijn host families, mijn vrienden, het klimaat, de verschillende feestdagen en ook bijv. Target*, Publix*, The Falls*, het Miami Dade College zwembad* en vooral wanneer de vliegtuigen overvlogen. Wat een prachtig gezicht was dat, o en pijnlijk als ik weer eens niet in de gaten dat ik al bij het keerpunt was en ik dus mijn hoofd tegen de kant knalde). Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar wat ik ook soms heel erg mis zijn de lekker dingen die alleen in Amerika te krijgen zijn (ja i know nu ook deels in NL via een webshop met belachelijk hoge verzendkosten!).

Missing

O wat krijg ik zin in een lekker Dunkin’ Donut* (al las ik dat ze failliet zijn) of een Snapple* of een 7-11 slurpee* en wat zou ik vanavond graag een chicken caesar salad van Tony Roma’s* eten!

———————————————————————————————–

Van links naar rechts; Donkin’Donuts*, License plate, Snapple*, Twizzlers*, Edy’s ice cream*, Chips Ahoy!*, Aunt Jemima stroop*, Hershey’s Chocolate saus* Tootsie Roll*, Hershey Kisses*, Lifesavers* Tony Roma’s ceasar salad* Miami Palmetto Senior High School*, Twinkies*, Wrigley’s kauwgom*, Rotary Yought Exchange Florida (district 6990)*, Van’s wafels*, Pinecrest Miami

[:en]On the 18th of last month (August) 20 years had passed since driving together with my parents, brother and 2 packed suitcases to Schiphol Airport. Ready to get on flight MP 667 and ready for an exchange year in Miami.

amarinsThere i was, 16 years old, flying for the first time and to be honest not having a clue what i was getting into. But i had a great year. A year filled with so many adventures, lots of ups & unfortunately also some downs. It was a year in which i learned a great deal about myself and life in general. I left as a girl and came back as a young lady.

Miami and the USA still feel like home and with all my photos, my yearbook, a butt load of souvenirs and a heart filled with memories i can remember, enjoy and relive everything of my exchange year. Now it’s not that i think about it every day, at least not anymore. But certain moments can bring back a memory. When i’m reading a blogpost by Zoe* (zoella*), smelling specific smells or when i come across a fellow exchange student.

And when i was reading a post by a fellow former exchanger i started thinking about the things i sometimes really miss. My host families of course, my friends, the climate, the different holidays but also places like Target*, Publix*, The Falls* and the Miami Dade College pool*. That was especially cool when planes would fly over. What an amazing view that was, jet a bit painful when i didn’t realize i needed to turn and i would bump my head! O i can go on and on.

But what i can also miss sometimes are all the food related delish things you can only get in the US (i know you can it via special web shops now, but man don’t get me started on the crazy shipping costs!).

Missing

O how i could go for a Dunkin’ Donut* (i read they went belly up) or a Snapple* or a 7-11 slurpee* right now and i would love to have a Chicken Caesar Salad from Tony Roma’s* for diner!

———————————————————————————————–

From Left to right; Donkin’Donuts*, License plate, Snapple*, Twizzlers*, Edy’s ice cream*, Chips Ahoy!*, Aunt Jemima syrup*, Hershey’s Chocolate sauce* Tootsie Roll*, Hershey Kisses*, Lifesavers* Tony Roma’s ceasar salad* Miami Palmetto Senior High School*, Twinkies*, Wrigley’s gum*, Rotary Yought Exchange Florida (district 6990)*, Van’s waffles*, Pinecrest Miami

[:]

Memory Lane, Personal

The Cat & the Stroller

me & minne

Werkelijk waar er zijn op de wereld een buttload of grappige, rare en soms hele vreemde feestdagen. Feestdagen waarbij ik af en toe denk What??? (in een Minion stem), wie heeft dat verzonnen? Vandaag (16aug) is het bijvoorbeeld Rollercoaster day, Airborn day, Tell a Joke day en Wave at Surveilance day. Yup told ya, weird stuff!

Vorige week zaterdag (8 aug) was het International Cat day. Een hele dag speciaal voor de katten. Een dag die ik dan wel weer leuk vind, ik houd van katten. Mocht het zo zijn dat ik voor de rest van mijn leven single blijf, dan kan je er donder op zeggen dat ik in een crazy old cat lady zal veranderen!

Mijn liefde voor katten is wat mij betreft begonnen met Minne, de rode kater die we kregen toen ik 3,5 was. Minne was echt míjn kat. Hij sliep bijna altijd bij mij, was soms leuker dan mijn babypop om mee te spelen en hij liet zich door mij overal mee naar toe slepen. Ja net als in het filmpje(zie het filmpje hieronder)* dat mijn tante op mijn fb wall poste. Hoe vaak zijn Minne en ik niet een blokje om geweest terwijl hij rustig in de poppenwagen bleef liggen.

Minne is overleden in ’99 op de respectabele leeftijd van 18 jaar. Gelukkig heeft al mijn gezeul dus niet al te veel schade aangericht…

***********************************************************************

Hopes & Dreams, Memory Lane, Personal

Classy Ring

De ontworpen ring & mijn 17 jarige versie

class ringIMG_66671

Ze zeggen wel eens dat het beter is om spijt te hebben van iets wat je wèl gedaan hebt, dan spijt te hebben van iets wat je nìet gedaan hebt. En daar ben ik het helemaal mee eens. En daar probeer ik ook wel naar te leven. Alleen er toch is iets waar ik al een aantal jaren spijt van heb. Ik heb Spijt van iets wat ik nìet gedaan heb (jaja spijt met hoofdletter s!).

Als uitwisselingsstudent heb ik het geluk gehad dat ik een jaar in Miami heb mogen wonen. Tijdens dat jaar (’95-’96) heb ik natuurlijk ontzettend veel meegemaakt en ik heb er een boek vol met foto’s, vele vele keepsakes en een hart vol herinneringen aan overgehouden. Iets waar ik heel erg blij mee ben, maar er iets wat ik toch mis in mijn ‘collectie’. En iedere keer als ik ergens een class ring tegenkom in woord of op een foto, dan word ik aan het gemis herinnert en voel ik een klein steekje in mijn hart. Ik wil ook een class ring!!!

Wat is een class ring precies? Een class ring (ook wel graduation, graduate, senior of grad ring genoemd) is een herdenkingsring gedragen door studenten en oud studenten van de school waarvan ze zijn afgestudeerd. Dat kan van college, universiteit of van high school zijn. Het laten maken of kopen van de ring is een soort van traditie die ontstaan is rond 1835. De ring kan je zelf mooier maken door bijvoorbeeld een mooie steen in er in te laten zetten of je naam er in graveren. Maar ook kun je het schoollogo of je school sportteam waarvoor je uitkwam, er in zetten. Heel gaaf dus.

Ook op mijn school Miami Pametto High School was er natuurlijk de mogelijkheid om een class ring te bestellen. En dat heb ik dus nièt gedaan. Waarom weet ik eigenlijk niet. Misschien omdat ik er toen nog niet de waarde van inzag, misschien omdat het wel een beetje prijzig was/is. Maar nu heb ik dus al een jaar of 10/15 Spijt en moet ik het doen met een plaatje wat ik heb gecreëerd heb op de site van de MPSH leverancier.

*Sigh* Maybe one day…