Browse Category by Favorite Things
Favorite Things

FT: Home away from Home

favo1We hebben allemaal onze favorieten. Favorieten als het gaat om eten, muziek, tv programma’s, films, mensen die we graag om ons heen hebben, etc., etc., etc. Ik heb ze natuurlijk ook en wil ze ook graag delen. En nu dacht ik waarom maak ik er geen soort van serie van. Een serie waarin ik mijn verschillende favorieten laat zien en vertel waarom het mijn favorieten zijn. I know het hele ‘serie’ idee is niet heel origineel, but i don’t care. Let’s do this, bring on the Favorite Things!

Maar met welke favorieten ga je een Favorite Things serie starten? Om het maar heel basic te houden begin ik close to home. De plekjes in Nederland waar ik me thuis voel.

IMG_5120First and foremost is mijn eigen stad(je) Sneek een favoriete plek. Het is een gezellige stad dat alles heeft wat ik maar kan wensen. Ik ben er geboren en getogen en in mijn leven heb ik maar op 3/4 andere plekken gewoond. En dat waren tijdelijke woon plekken, ik was de weekenden over het algemeen ‘gewoon’ in Sneek. Oké behalve dan tijdens mijn uitwisselingsjaar in Miami, want dan is het in het weekend naar huis gaan wel erg lastig!

Op de 2de plaats komt dan toch wel Amsterdam. Een stad waar ik van hou en waar ik als het kan zo veel mogelijk naar toe ga. Ook al is het maar voor heel even. Ik heb de mazzel dat zowel mijn tante als mijn jongste nichtje er wonen, dus een slaapplek is er altijd.

terschellingTerschelling is zeker een plek waar ik me helemaal thuis voel. Het mooiste eiland van Nederland als je het mij vraagt.Hier kom ik altijd tot rust. Het begint al op de boot naar het eiland toe. Zodra de boot de haven uitvaart komt er een vakantie gevoel naar boven die pas weer verdwijnt als ik op de terugweg de haven West steeds kleiner zie worden en die van Harlingen steeds groter.

En als laatste heeft Leiden ondertussen ook een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Naast het feit dat broerlief er woont en ook een aantal vrienden, is het gewoon een prachtige stad waar op een of andere manier een soort van serene rust heerst. Kan het niet goed omschrijven, but i like it.

My homes away from home. Zucht wanneer mag/ kan ik weer naar Terschelling, Leiden of Amsterdam?!?!