Browse Category by Personal
Personal

Het rood ingekleurde rondje

Je móet niet heel veel in je leven, ja mág een heleboel. Maar de dingen die je wel moet zijn poepen, belasting betalen en stemmen. Althans dat roep ik altijd. En vandaag doe je i.i.g. één van die dingen, want today is the day. Het is stemdag vandaag. Vandaag kiezen we voor een nieuwe tweede kamer en een nieuw kabinet.

Als ik straks naar het stembureau ga met stempas en paspoort in de tas, weet ik welk vakje ik rood ga kleuren. De laatste weken heb ik mij meer dan ooit verdiept in de Nederlandse politiek, vele (politieke) programma’s gekeken en bijna alle online testjes gedaan. Wat vind ik belangrijk, waar sta ik voor en waar sta ik zeker níet voor. De groei in mijn politieke interesse komt misschien door het ouder worden (en hopelijk ook wat wijzer) of door de politieke carrière van mijn vader, maar het komt ook zeker door de politieke wereld om ons heen.

Want eerlijk waar, ik hou mijn hart vast voor de uitkomst van de komende verkiezingen in andere Europese landen. Laat alsjeblieft de verkiezing van Trump en de Brexit niet een voorbode zijn. Daar heb ik helemaal geen zin in, niet hier in Nederland. Ik heb geen zin om morgen wakker te worden en dan weer een What?!?! reactie te hebben.

Dus ik stap zo de deur uit, op naar het stembureau en blijf dan niet lang in het stemhokje hangen. Ik ben geen zwevende kiezer zoals Martin Bril dat in 2002 wel was.

Stemmen

Het begint allemaal eenvoudig. Ik word wakker en ik weet meteen dat ik moet stemmen. Daarna zijn er twee mogelijkheden….

Personal

Let’s start again

IMG_6578My my my, Amarins, your last post was on January first and since then nothing, nopes, nada. What happened girl?!?!

Honestly? Nothing very special. Not that i haven’t thought about Perhappiness, but it has been on the back burner for a while. So many other things have been keeping my brain occupied. Important things but definitely also some unimportant stuff. 

And all those important and not so important things made that i didn’t find the peace and quiet to sit down and get everything (aka my life) in order. What do i really want, what is important for me and what do i need to do to get that calm back in my head and in everything i do? And even though i’m nowhere near to the place i wanna be, i do know that i need to blog. It gives me some sort of and it’s become an outlet. 

That’s why i’m getting back to it, Perhappiness will be revived and my experiences, thoughts and adventures will be turned into words again!

Personal

Let It All Go

What music can do with your mood looks somewhat like magic to me. One moment you can be a bit down, but when that one song is being played on the radio, in your playlist or on your tv you can be dancing around the room. Or it can make you relive that special moment, bring a big smile to your face or make you shed a tear (or two).

Here are some songs that ‘move’ me. Teske makes me sway my hips around the room, i ‘sing’ out load with my guilty pleasure Justin B. and Birdy & Rhodes make me think a bit more about life.

I hope you will enjoy these songs as much as i do!!!

Personal

Shop shop shop…

shoplog xenos action… Til you eventually drop!

Ja, nee, dat is toch echt niet mijn ding. Winkelen vind ik heus wel leuk, al doe ik het shoppen voor kleding het liefst òf online òf alleen en zo snel mogelijk. Broeken, rokjes, shirtjes uitzoeken, thuis passen en als het niet goed is weer terug brengen. Waarschijnlijk tijdrovender inderdaad maar ik heb het er graag voor over.

Wat ik wel leuk vind om te shoppen is stationary. Schriften, pennen, stickers, whasi tape, you name anything stationary & i love it. En laat ik afgelopen de week toevallig wat stationary dingen geshopt hebben bij de Action en de Xenos.

En zo is mijn eerste shoplog geboren!

PicMonkey Collage1De buit bestond uit 2 pakken pennen (de well known blauwe Bic pennen en gel rollerpennen), een notitieblokje, vellen met stickers en washi tapjes. Allemaal leuke dingetjes om mijn agenda mee op te leuken. Wat ik bij de Action ook nog heb meegenomen is het mandje dat je ziet op de eerste foto. In mijn ogen een echt knock-off designer mandje.PicMonkey Collage2

Het is, zoals je ziet, geen grote shoplog geworden, maar wie het kleine niet eert… Afijn you get my drift. Al zit ik nu wel te denken dat ik het ook wel had kunnen filmen. Misschien een volgende keer…

Memory Lane, Personal

The Cat & the Stroller

me & minne

Werkelijk waar er zijn op de wereld een buttload of grappige, rare en soms hele vreemde feestdagen. Feestdagen waarbij ik af en toe denk What??? (in een Minion stem), wie heeft dat verzonnen? Vandaag (16aug) is het bijvoorbeeld Rollercoaster day, Airborn day, Tell a Joke day en Wave at Surveilance day. Yup told ya, weird stuff!

Vorige week zaterdag (8 aug) was het International Cat day. Een hele dag speciaal voor de katten. Een dag die ik dan wel weer leuk vind, ik houd van katten. Mocht het zo zijn dat ik voor de rest van mijn leven single blijf, dan kan je er donder op zeggen dat ik in een crazy old cat lady zal veranderen!

Mijn liefde voor katten is wat mij betreft begonnen met Minne, de rode kater die we kregen toen ik 3,5 was. Minne was echt míjn kat. Hij sliep bijna altijd bij mij, was soms leuker dan mijn babypop om mee te spelen en hij liet zich door mij overal mee naar toe slepen. Ja net als in het filmpje(zie het filmpje hieronder)* dat mijn tante op mijn fb wall poste. Hoe vaak zijn Minne en ik niet een blokje om geweest terwijl hij rustig in de poppenwagen bleef liggen.

Minne is overleden in ’99 op de respectabele leeftijd van 18 jaar. Gelukkig heeft al mijn gezeul dus niet al te veel schade aangericht…

***********************************************************************

Currently, Personal

It’s all so quiet, it’s all so still

It’s radio silence op Perhappiness.nl. Of althans iets wat daar verdacht veel op lijkt en waar helemaal geen gedachte of bedoeling achter zit. Ik heb nu eindelijk het eigen domein waar ik van droomde en vervolgens gebeurt er een whole lot of nothing. Ik beleef echt wel wat in de uren die ik op een dag wakker ben en ook is er inspiratie genoeg voor toekomstige blogjes. So what happened in de afgelopen maand?

I guess life is happening. Het is nu zomervakantie en ook ik ben een aantal weken vrij van school aka ik kan een aantal weken meer werken. En naast het werken wil ik natuurlijk ook graag de dingen doen waar ik normaal gesproken niet echt veel tijd voor heb. Denk aan lezen, uitslapen, series kijken en tijd doorbrengen met vrienden en familie. En is dat alles bij elkaar nu niet een leuk idee voor een Currently? Ja toch!?! So..

09a8c30d1c4d0ba0897e10f1e4429a5b

Watching Penoza. De eertse 3 seizoenen heb ik nooit gezien, maar wil graag het 4de seizoen gaan kijken, dus ja up-to-date binge-watching it is.

Reading Grey van E.L. James

Listening I wasn’t expecting that van Jamie Lawson

Enjoying de Sneekweek!!!

Planning Het opruimen van mijn huis van top to bottom en het op de rit krijgen van Perhappiness.nl

Loving mijn familie en vrienden

Looking forward to de komende vrije dagen en de rest van mijn ‘school’ vakantie