Browse Category by Personal
Personal

Het rood ingekleurde rondje

Je móet niet heel veel in je leven, ja mág een heleboel. Maar de dingen die je wel moet zijn poepen, belasting betalen en stemmen. Althans dat roep ik altijd. En vandaag doe je i.i.g. een van die dingen, want today is the day. Het is stemdag vandaag. Vandaag kiezen we voor een nieuwe tweede kamer en een nieuw kabinet.

Als ik straks naar het stembureau ga met stempas en paspoort in de tas, weet ik welk vakje ik rood ga kleuren. De laatste weken heb ik mij meer dan ooit verdiept in de Nederlandse politiek, vele (politieke) programma’s gekeken en bijna alle online testjes gedaan. Wat vind ik belangrijk, waar sta ik voor en waar sta ik zeker níet voor. De groei in mijn politieke interesse komt misschien door het ouder worden (en hopelijk ook wat wijzer) of door de politieke carrière van mijn vader, maar het komt ook zeker door de politieke wereld om ons heen.

Want eerlijk waar, ik hou mijn hart vast voor de uitkomst van de komende verkiezingen in andere Europese landen. Laat alsjeblieft de verkiezing van Trump en de Brexit niet een voorbode zijn. Daar heb ik helemaal geen zin in, niet hier in Nederland. Ik heb geen zin om morgen wakker te worden en dan weer een What?!?! reactie te hebben.

Dus ik stap zo de deur uit, op naar het stembureau en blijf dan niet lang in het stemhokje hangen. Ik ben geen zwevende kiezer zoals Martin Bril dat in 2002 wel was.

Stemmen

Het begint allemaal eenvoudig. Ik word wakker en ik weet meteen dat ik moet stemmen. Daarna zijn er twee mogelijkheden….

Personal

Planning My Life

Het begint allemaal zo rond de brugklastijd. Nee, niet de ellende maar het bijhouden van je reilen en zeilen en het plannen van je leven. Gaat het in het begin (de eerste paar jaren van de middelbare school) voornamelijk om je huiswerk en berichtjes van vriendinnen, in de jaren erna is er steeds meer wat je kan en soms mòet opschrijven. Afspraken, activiteiten, bezoekjes, uitjes, noem maar op. Omdat je niet alles kunt onthouden, althans ik niet, is het handig om zaken als deze ergens op te schrijven. En gelukkig is daar járen geleden iets voor gevonden; de agenda.

Door de jaren heen heb ik verschillende agenda’s gehad. Kocht ik in mijn schooltijd vooral de boekvormige agenda’s, later werden het meer de Filofax agenda’s. En na bijna 25(!) jaar en dus ook 25 agenda’s (ik heb ze bewaard, zie foto hierboven) weet ik redelijk wat ik in een agenda zoek. Waar moet mijn agenda aan voelde?

Belangrijk vind ik natuurlijk dat er voldoende ruimte is om alles op te schrijven. Want naast mijn afspraken schrijf ik ook van alles en nog wat erin. Wanneer ik mijn bed heb verschoond, de planten heb water gegeven, wanneer afleveringen van mijn favoriete tv-shows worden uitgezonden etc etc. Ook de theater kaartjes, bioscoopkaartje en zo af en toe een leuke sticker plak ik er graag in. Naast de normale week pagina’s gebruik ik ook graag een maandoverzicht. Zo zie ik een oogopslag hoe druk een week is en hoe die week ten opzichte van de andere weken van de maand staat. Ik wil nog weleens te veel hooi op de vork nemen en dat is niet heel handig.

Vorige jaar gebruikte ik een Moleskine en die beviel zeker. Alleen was de schrijfruimte op de weekpagina links vrij beperkt, al was er wel ruimte om bijv. To Do lijstjes te maken op de rechter pagina. Omdat daarnaast de Molskine aardig aan de prijs is, besloot ik om op zoek te gaan naar een andere agenda.

En die zoektocht was niet makkelijk. Ik werd verliefd op de Mini Happy Planner van Me & my Big Ideas. Heel groot en onoverkoombaar nadeel… de planner moet uit Amerika komen en de verzendkosten zijn sky high. Geen optie dus. Al zoekend op AliExpress en Ebay zag ik steeds de Molang planner/ diary langskomen. Een leuke handzame agenda die goed bij mijn agenda eisen past. Voldoende schrijfruimte, maandoverzicht voor de weekpagina’s, niet te duur en geen verzendkosten. Besteld en na 3 weken op de deurmat gezeten te hebben was ie daar vorige week eindelijk. Natuurlijk ben ik direct gaan plannen. Nu maar afwachten hoe de agenda bevalt, de kwaliteit is niet heel denderend maar tot nu toe ben ik best tevreden. Een update volgt vast!

 

 

Personal, Tags & Challenges

Let’s Get to Know Me

Als je ziek bent en dan bedoel ik niet ziek voor een paar daagjes, maar ziek ziek zoals in mijn geval de afgelopen 2,5 week, dan heb je wel wat tijd om zinloos tv te kijken, te lezen en te surfen op het internet.

Zo kwam ik al scrollend langs een post op Tumblr (is er überhaupt nog iemand die deze site gebruikt?!?) een Get To Know Me tag tegen. In totaal 15 vragen die aan het eind samen een beetje meer vertellen over wie iemand is, waar iemand van houdt en hoe iemand in het leven staat. Best leuk om even in te vullen dus.

So lets get to know me!

 

1. Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd? 
‘Wie staat er naast mijn bed te kletsen?!’ De wekker ging om onduidelijke reden af om 20 over 7. Het is zondag en een normaal mens die niet hoeft te werken of die geen afspraken of andere verplichtingen heeft, slaapt uit. Een oeps zullen we maar zeggen.

2. Wat was je favoriete vak op de middelbare school?
Engels heb ik altijd een heerlijk vak gevonden. Met veel plezier ben ik op de mavo en de havo naar die lessen gegaan. Kwam misschien ook wel omdat het vak mij makkelijk afging. Tijdens mijn highschool uitwisselingsjaar vond ik alle lessen leuk. American history, algebra, drama, geography, English en oceanography, allemaal even leuk en fantastische leraren.

3. Wat is je favoriete drankje?

Ik drink bijna geen alcohol, maar als ik ‘drink’ ga ik voor het retro mixje pisang-7up of een lekkere Radler. Maar volgens sommige is Radler geen alcohol*. Voor de rest drink ik veel water, thee en ik vind PepsiMax toch wel mijn cheat drankje.

4. Wat is je favoriete liedje op dit moment? 
Shape of you van Ed Sheeran is heerlijk, laat mij door de kamer dansen en dat is altijd goed.

5. Wat is je favoriete eten?
De laatste tijd eet ik meer en meer zonder suiker en zonder zout, iets met getting fit enzo. Aardappelen en pasta’s heb ik al een hele tijd niet meer gegeten en ook zuivel is teruggebracht tot alleen maar geitenyoghurt, wat echt heel lekker is btw. Maar het betekent zeker niet dat ik niet lekker eet hoor, maar ik mis toch wel kip Parmezaan of een heerlijke quiche lorraine.

6. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
Als laatste heb ik een nieuwe agenda, wat stickertjes en een telefoonhoesje gekocht. Alles op eBay dus het kan nog wel even duren voordat het ook daadwerkelijk op mijn deurmat ligt. Ik zal geduld moeten hebben en laat dat nou net niet echt mijn sterkste kant zijn.

7. Favoriete boek allertijden?
Ik hou van lezen. De millennium trilogie van Stieg Larsson staat zeker hoog in mijn favorieten lijstje. Harry Potter was ook heerlijk, net als de Hunger Games en ja ook de 50 shades serie was wel aan mij besteed.

8. Heb je huisdieren?
Ja, soort van. Beter gezegd; samen met mijn ouders ben ik de slaaf van Mickey. Een rode jeweetwel kater. Mickey heeft de eerst paar jaar van zijn leven bij mij gewoond, maar vanaf het moment dat ik tijdelijk in den haag ging werken, woont meneer bij mijn ouders.

9. Favoriete feestdagen?
Oud&Nieuw, kerst, Koningsdag, Sinterklaas. Als er iets te vieren is vind ik het wel leuk.

10. Wie is je guy-crush?
Ik ben iemand die in alle ‘disciplines’ wel een guy-crush heeft. Al wordt dat met de jaren wel minder. De crush veranderd in bewondering. Maar Michael Fassbender is wel een pracht exemplaar hoor!

11. Waar ben je bang voor?
Echt bang weet ik niet. Er zijn wel dingen of situaties waar ik niet heel blij van word en die ik graag vermijd. Kleine ruimtes, claustrofobisch een beetje. En van onweer ben ik ook niet zo’n fan.

12. Wat zijn je favoriete winkels?
De Hema, Action, Wibra, Big Bazaar en Xenos dat zijn winkels die ik nooit met lege handen verlaat. Heel apart is dat toch?!

13. Wat zijn je favoriete films?
Hmm, lastig kiezen. Ik heb een aantal favorieten en die films kan ik ugh keren kijken! The Blind Side, Eddie, Just Wright, the Holiday, Love Actually, the American President, Bring it On en zo kan ik nog wel even doorgaan.

14. Wat zijn je favoriete TV shows?
The Big Bang Theory, Modern Family, Ncis, Ncis LA.

15. Wat is je doel in het leven?
Phoe dat is lastig. Vele zeggen dat ‘gelukkig zijn’ een doel voor hen is. Dat geldt niet voor mij. In mijn ogen kan ‘gelukkig zijn’ geen doel zijn dat je wilt bereiken. Gelukkig zijn is een soort van ontdekkingsreis die je hele leven lang doorgaat, maar dat is een hele andere discussie die misschien een andere keer aanbod komt. Wat ik wel graag zou willen bereiken is het afmaken van mijn opleiding tot onderwijsassistent (ik ben er bijna jeah!) en daarna misschien toch wel verder studeren. Graag zou ik een leuke man naast mij willen hebben staan en misschien een gezin stichten. Ook zijn er een aantal dingen die op mijn bucketlist staan. Mijn wensen, doelen, ambities of hoe je het maar wil noemen zijn een ongoing process!

Personal

Let’s start again

IMG_6578Tut tut tut, Amarins toch, je laatste post was van 1 januari en sindsdien niks nopes nada. What happend girl?!?!

Eerlijk? Eigenlijk niets bijzonders. Het is niet zo dat ik niet aan Perhappiness heb gedacht, maar het heeft wel een hele tijd op de back burner * gestaan. Andere dingen hebben mijn brein grotendeels bezet gehouden. Belangrijke dingen en zeker ook onbelangrijke dingen. 

En die belangrijke en zeker de onbelangrijke dingen zorgden ervoor dat ik de rust niet had om er eens goed voor te gaan zitten en ‘de boel’ (aka mijn leven) voor mijzelf op een rijtje te zetten. Wat wil ik nu echt, wat is voor mij belangrijk en wat kan ik doen om de rust weer terug te krijgen in mijn hoofd en in mijn doen en laten? En ook al ben ik nog steeds niet op een punt beland waar ik alles heb uitgevogeld, ik ben er wel achter dat bloggen mij een soort van houvast geeft en ook een soort van uitlaatklep is geworden, het is iets wat ik nodig heb dus.

Dus daarom pak ik de draad weer op, Perhappiness zal nieuw leven worden ingeblazen en mijn belevenissen, gedachten en avonturen worden weer in woorden omgezet!

Personal

Something’s Missing

28042_295893317197989_273333725_nLieve jij,
 
de oudejaarsconference is net afgelopen, Herman Finkers wenst ons net een heerlijk nieuw jaar toe en omdat ik het op uitzending gemist heb gezien komt er geen programma of iets achteraan en is het dus stil. Een verademing soort van, even rust in een te druk hoofd. 
 

Een rust die maakt dat ik in gedachten terug ga naar gisterenavond, oudejaarsavond. De klok was allang voorbij de 12, we stonden buiten waar de mannen vuurwerk aan het afsteken waren en de deels leeg gedronken champagne glazen stonden op tafel tussen de oud Hollandse hapjes, toastjes, oliebollen en appelflappen. Een nieuw jaar was begonnen en ik dacht aan jou.

Want in de afgelopen 20 jaar kan ik de keren dat we een nieuw jaar niet samen hebben ingeluid op een hand tellen. Met spelletjes, familie en vrienden maakten we van de laatste uren van het jaar een gezellig samenzijn. We waren in ons element, zo ‘familie ziek’ als dat we zijn. En mocht het zo zijn dat we niet bij elkaar waren, zagen we elkaar zeker binnen een paar dagen om alsnog de wens voor een gelukkig nieuwjaar over te brengen.

Maar het is vanaf nu allemaal anders. Ik kon je gisteren niet meer een gelukkig nieuw jaar wensen, een dikke knuffel en kus geven. Niet in het echt maar wel in mijn gedachten. Kijkend naar de met vuurwerk gevulde lucht dacht ik aan jou, wenste ik je alle rust, gezelligheid en liefde toe die er maar is daar waar je nu bent. Hoopte ik dat je geniet van het moois dat je zo verdiend. En wenste ik dat je zo af en toe een blik werpt in mijn richting. Want ook al ben je er niet meer, ik kan mijn kleine nichtje nog niet missen. 

Gelukkig nieuw jaar lieverd, ik hou van je

Something’s Missing ~John Mayer

Personal

Let It All Go

English version

Wat muziek kan doen met je humeur lijkt volgens mij wel een beetje op toveren. Je kan het ene moment in een dipje zitten, maar dan komt net dat ene nummer voorbij op de radio, je playlist of op tv en je staat te swingen in de kamer. Of het laat je dat speciale moment herbeleven, een moment waar je een grote glimlach van op je gezicht krijgt of waar je misschien even een traantje (of een paar meer) laat.

Hier zijn een paar nummers die bij mij ‘raken’. Teske laat mij heupwiegend door de kamer gaan, ik blèr mee met mijn guilty pleasure Justin B. en Birdy & Rhodes zorgen ervoor dat ik wat dieper over alles de wereld nadenk .

Ik hoop dat julie ook zo van deze nummers kunnen genieten, Enjoy!!!

Personal

Shop shop shop…

shoplog xenos action… Til you eventually drop!

Ja, nee, dat is toch echt niet mijn ding. Winkelen vind ik heus wel leuk, al doe ik het shoppen voor kleding het liefst òf online òf alleen en zo snel mogelijk. Broeken, rokjes, shirtjes uitzoeken, thuis passen en als het niet goed is weer terug brengen. Waarschijnlijk tijdrovender inderdaad maar ik heb het er graag voor over.

Wat ik wel leuk vind om te shoppen is stationary. Schriften, pennen, stickers, whasi tape, you name anything stationary & i love it. En laat ik afgelopen de week toevallig wat stationary dingen geshopt hebben bij de Action en de Xenos.

En zo is mijn eerste shoplog geboren!

PicMonkey Collage1De buit bestond uit 2 pakken pennen (de well known blauwe Bic pennen en gel rollerpennen), een notitieblokje, vellen met stickers en washi tapjes. Allemaal leuke dingetjes om mijn agenda mee op te leuken. Wat ik bij de Action ook nog heb meegenomen is het mandje dat je ziet op de eerste foto. In mijn ogen een echt knock-off designer mandje.PicMonkey Collage2

Het is, zoals je ziet, geen grote shoplog geworden, maar wie het kleine niet eert… Afijn you get my drift. Al zit ik nu wel te denken dat ik het ook wel had kunnen filmen. Misschien een volgende keer…

Memory Lane, Personal

The Cat & the Stroller

me & minne

Werkelijk waar er zijn op de wereld een buttload of grappige, rare en soms hele vreemde feestdagen. Feestdagen waarbij ik af en toe denk What??? (in een Minion stem), wie heeft dat verzonnen? Vandaag (16aug) is het bijvoorbeeld Rollercoaster day, Airborn day, Tell a Joke day en Wave at Surveilance day. Yup told ya, weird stuff!

Vorige week zaterdag (8 aug) was het International Cat day. Een hele dag speciaal voor de katten. Een dag die ik dan wel weer leuk vind, ik houd van katten. Mocht het zo zijn dat ik voor de rest van mijn leven single blijf, dan kan je er donder op zeggen dat ik in een crazy old cat lady zal veranderen!

Mijn liefde voor katten is wat mij betreft begonnen met Minne, de rode kater die we kregen toen ik 3,5 was. Minne was echt míjn kat. Hij sliep bijna altijd bij mij, was soms leuker dan mijn babypop om mee te spelen en hij liet zich door mij overal mee naar toe slepen. Ja net als in het filmpje(zie het filmpje hieronder)* dat mijn tante op mijn fb wall poste. Hoe vaak zijn Minne en ik niet een blokje om geweest terwijl hij rustig in de poppenwagen bleef liggen.

Minne is overleden in ’99 op de respectabele leeftijd van 18 jaar. Gelukkig heeft al mijn gezeul dus niet al te veel schade aangericht…

***********************************************************************

Currently, Personal

It’s all so quiet, it’s all so still

It’s radio silence op Perhappiness.nl. Of althans iets wat daar verdacht veel op lijkt en waar helemaal geen gedachte of bedoeling achter zit. Ik heb nu eindelijk het eigen domein waar ik van droomde en vervolgens gebeurt er een whole lot of nothing. Ik beleef echt wel wat in de uren die ik op een dag wakker ben en ook is er inspiratie genoeg voor toekomstige blogjes. So what happened in de afgelopen maand?

I guess life is happening. Het is nu zomervakantie en ook ik ben een aantal weken vrij van school aka ik kan een aantal weken meer werken. En naast het werken wil ik natuurlijk ook graag de dingen doen waar ik normaal gesproken niet echt veel tijd voor heb. Denk aan lezen, uitslapen, series kijken en tijd doorbrengen met vrienden en familie. En is dat alles bij elkaar nu niet een leuk idee voor een Currently? Ja toch!?! So..

09a8c30d1c4d0ba0897e10f1e4429a5b

Watching Penoza. De eertse 3 seizoenen heb ik nooit gezien, maar wil graag het 4de seizoen gaan kijken, dus ja up-to-date binge-watching it is.

Reading Grey van E.L. James

Listening I wasn’t expecting that van Jamie Lawson

Enjoying de Sneekweek!!!

Planning Het opruimen van mijn huis van top to bottom en het op de rit krijgen van Perhappiness.nl

Loving mijn familie en vrienden

Looking forward to de komende vrije dagen en de rest van mijn ‘school’ vakantie