Browse Category by Tags & Challenges
Personal, Tags & Challenges

[:nl]Let’s Get to Know Me[:]

[:nl]Als je ziek bent en dan bedoel ik niet ziek voor een paar daagjes, maar ziek ziek zoals in mijn geval de afgelopen 2,5 week, dan heb je wel wat tijd om zinloos tv te kijken, te lezen en te surfen op het internet.

Zo kwam ik al scrollend langs een post op Tumblr (is er überhaupt nog iemand die deze site gebruikt?!?) een Get To Know Me tag tegen. In totaal 15 vragen die aan het eind samen een beetje meer vertellen over wie iemand is, waar iemand van houdt en hoe iemand in het leven staat. Best leuk om even in te vullen dus.

So lets get to know me!

 

1. Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd? 
‘Wie staat er naast mijn bed te kletsen?!’ De wekker ging om onduidelijke reden af om 20 over 7. Het is zondag en een normaal mens die niet hoeft te werken of die geen afspraken of andere verplichtingen heeft, slaapt uit. Een oeps zullen we maar zeggen.

2. Wat was je favoriete vak op de middelbare school?
Engels heb ik altijd een heerlijk vak gevonden. Met veel plezier ben ik op de mavo en de havo naar die lessen gegaan. Kwam misschien ook wel omdat het vak mij makkelijk afging. Tijdens mijn highschool uitwisselingsjaar vond ik alle lessen leuk. American history, algebra, drama, geography, English en oceanography, allemaal even leuk en fantastische leraren.

3. Wat is je favoriete drankje?

Ik drink bijna geen alcohol, maar als ik ‘drink’ ga ik voor het retro mixje pisang-7up of een lekkere Radler. Maar volgens sommige is Radler geen alcohol*. Voor de rest drink ik veel water, thee en ik vind PepsiMax toch wel mijn cheat drankje.

4. Wat is je favoriete liedje op dit moment? 
Shape of you van Ed Sheeran is heerlijk, laat mij door de kamer dansen en dat is altijd goed.

5. Wat is je favoriete eten?
De laatste tijd eet ik meer en meer zonder suiker en zonder zout, iets met getting fit enzo. Aardappelen en pasta’s heb ik al een hele tijd niet meer gegeten en ook zuivel is teruggebracht tot alleen maar geitenyoghurt, wat echt heel lekker is btw. Maar het betekent zeker niet dat ik niet lekker eet hoor, maar ik mis toch wel kip Parmezaan of een heerlijke quiche lorraine.

6. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
Als laatste heb ik een nieuwe agenda, wat stickertjes en een telefoonhoesje gekocht. Alles op eBay dus het kan nog wel even duren voordat het ook daadwerkelijk op mijn deurmat ligt. Ik zal geduld moeten hebben en laat dat nou net niet echt mijn sterkste kant zijn.

7. Favoriete boek allertijden?
Ik hou van lezen. De millennium trilogie van Stieg Larsson staat zeker hoog in mijn favorieten lijstje. Harry Potter was ook heerlijk, net als de Hunger Games en ja ook de 50 shades serie was wel aan mij besteed.

8. Heb je huisdieren?
Ja, soort van. Beter gezegd; samen met mijn ouders ben ik de slaaf van Mickey. Een rode jeweetwel kater. Mickey heeft de eerst paar jaar van zijn leven bij mij gewoond, maar vanaf het moment dat ik tijdelijk in den haag ging werken, woont meneer bij mijn ouders.

9. Favoriete feestdagen?
Oud&Nieuw, kerst, Koningsdag, Sinterklaas. Als er iets te vieren is vind ik het wel leuk.

10. Wie is je guy-crush?
Ik ben iemand die in alle ‘disciplines’ wel een guy-crush heeft. Al wordt dat met de jaren wel minder. De crush veranderd in bewondering. Maar Michael Fassbender is wel een pracht exemplaar hoor!

11. Waar ben je bang voor?
Echt bang weet ik niet. Er zijn wel dingen of situaties waar ik niet heel blij van word en die ik graag vermijd. Kleine ruimtes, claustrofobisch een beetje. En van onweer ben ik ook niet zo’n fan.

12. Wat zijn je favoriete winkels?
De Hema, Action, Wibra, Big Bazaar en Xenos dat zijn winkels die ik nooit met lege handen verlaat. Heel apart is dat toch?!

13. Wat zijn je favoriete films?
Hmm, lastig kiezen. Ik heb een aantal favorieten en die films kan ik ugh keren kijken! The Blind Side, Eddie, Just Wright, the Holiday, Love Actually, the American President, Bring it On en zo kan ik nog wel even doorgaan.

14. Wat zijn je favoriete TV shows?
The Big Bang Theory, Modern Family, Ncis, Ncis LA.

15. Wat is je doel in het leven?
Phoe dat is lastig. Vele zeggen dat ‘gelukkig zijn’ een doel voor hen is. Dat geldt niet voor mij. In mijn ogen kan ‘gelukkig zijn’ geen doel zijn dat je wilt bereiken. Gelukkig zijn is een soort van ontdekkingsreis die je hele leven lang doorgaat, maar dat is een hele andere discussie die misschien een andere keer aanbod komt. Wat ik wel graag zou willen bereiken is het afmaken van mijn opleiding tot onderwijsassistent (ik ben er bijna jeah!) en daarna misschien toch wel verder studeren. Graag zou ik een leuke man naast mij willen hebben staan en misschien een gezin stichten. Ook zijn er een aantal dingen die op mijn bucketlist staan. Mijn wensen, doelen, ambities of hoe je het maar wil noemen zijn een ongoing process![:]

Reading, Seeing & Listening, Tags & Challenges

Reading Habits Tag

[:nl]

English versionBoeken

Op verschillende blogs kwam ik deze Reading Habits tag tegen. Super leuk voor een boekenliefhebber en aangezien ik weer helemaal in een lees flow zit ook een leuke tag om in te vullen!

1. Heb je een speciale plek in huis waar je graag leest?
Het liefste lees ik op bed of als ik in een lekkere stoel zit. Lekker opgekruld onder een dekbed of een dekentje. Welk bed of welke stoel maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit. Als het maar lekker ligt dan wel zit en cozy is. O en de hangmat bij mijn tante J op haar balkon is ook heavenly.

2. Gebruik je een bladwijzer of gewoon een stukje papier?
Om eerlijk te zijn lees ik niet heel vaak, zeg maar bijna nooit meer een papieren boek. Maar als ik een echt boek lees dan gebruik ik vaak iets wat tijdens het lezen bij mij in de buurt ligt. Dat kan een boekenlegger zijn of een ansichtkaart of een stukje papier.

3. Kun je stoppen met lezen wanneer je wilt of moet je op een speciale bladzijde of hoofdstuk stoppen?
Het liefst stop ik met lezen aan het einde van een hoofdstuk. Maar dat lukt niet altijd natuurlijk. Als ik ’s avonds in bed lig en nog even wil lezen, maar ben eigenlijk te moe dan kan het zijn dat ik wel in het midden van een hoofdstuk móet stoppen. Nadeel daarvan is dat wanneer ik weer begin met lezen ik terug moet naar het begin van het hoofdstuk. Op een of andere manier ben ik anders het verhaal kwijt of zo. Weird toch?!

4. Eet of drink je tijdens het lezen?
Nee eigenlijk niet. Daar ben ik dan te druk voor haha. 

5. Kun je lezen tijdens het muziek luisteren of tv kijken?
Lezen in stilte vind ik het fijnst. Maar als de tv op de achtergrond aanstaat vind ik het geen probleem. Ik verdwaal makkelijk in een goed boek. Muziek is trouwens echt een no go voor mij. Ik hou van muziek maar het leidt mij te veel af. En dat is niet alleen tijdens het lezen zo, ook als ik huiswerk maak(te) en ook bij het schrijven van blogposts kan ik er kriemeling* van worden

6. Lees je een boek per keer, of meerdere tegelijk?
Ik ben bang dat als ik meerdere boeken tegelijk ga lezen, ik de draad helemaal kwijt zou raken. I’m a one book at a time kinda girl!

7. Lees je graag thuis of ergens anders?
Lezen kan ik overal wel. Thuis, in de trein, in het park of in een druk zwembad, mij maakt het niet uit.

8. Hardop lezen, of stil in je hoofd?
Soms betrap ik mijzelf er wel eens op dat ik zachtjes mijzelf aan het voorlezen ben. Maar dat gebeurt alleen als ik in het Engels lees en ook alleen in het begin van het boek. Ik denk dat het zachtjes voorlezen zorgt voor de schakeling van taal in mijn hoofd haha.  

9. Blader je soms vooruit of sla je bladzijdes over?
Ik vind dat zo zonde om te doen, maar helaas heb ik dat wel een paar keer gedaan. Ik was de boeken van de ‘fifty shades*’ serie aan het lezen en ja na de zoveelste seks beschrijving wist ik het wel, skippen maar. 

10. De rug van het boek ombuigen of het boek mooi en nieuw houden?
Als de rug van een boek om gebogen is, vind ik dat helemaal niet erg. Ik hou van boeken die gelezen zijn. Bladzijden of de hoekjes van de bladzijden omvouwen vind ik dan niet zo fijn.

11. Schrijf je in boeken?
Behalve bij het opschrijven van wie en wanneer ik een boek gekregen heb, omt er geen pen of potlood in de buurt van mijn boeken, schrijven in een boek vind ik eeuwige zonde. In een bieb boek heb ik wel eens gezien dat mensen er opmerkingen in hadden geschreven en er is zelfs iemand geweest die spelfouten had onderstreept en in de kantlijn de goede spellingswijze had gezet. Nou ja dat doe je toch niet!?! 

Nou zijn dit in mijn ogen niet echt vreemde reading habits. Heb jij andere reading habits die wel een beetje apart zijn?[:en]BoekenOn a couple of different blogs i came across this Reading Habits tag. Super fun for a booklover and since i’m in a reading flow i thought it would be fun to answer the questions!

1. Do you have a special place in your house where you love to read?
I love to read lying in bed or sitting in a nice chair. Curled up under a comforter or a blanket. Which bed or chair it is doesn’t really matter. As long it’s nice and cosy. O and the hammock on my aunt J’s balcony is heavenly.

2. Do you use a bookmarker or a regular piece of paper?
Honestly i don’t often, well you can better say hardly ever read a paper book anymore. But if i do read an actual book, i use whatever is around me. That can be a bookmaker, a postcard or a piece of paper.

3. Can you stop reading whenever you like or do you have to stop at a specific page or chapter?
Preferably i stop at the end of the chapter. But that doesn’t always happen. When i’m in bed at night and i’m tired i do sometimes have stop in the middle. But drawback to that is that when i start again i have to go back to the beginning of the chapter otherwise i have no clue what’s it’s about. Weird right?!

4. Eating or drinking during reading?
No not really. I’m too busy for that haha. 

5. Can you listen to music or watch tv when reading?
Reading is the best in silence. But it’s no problem to me when the tv is on in the background. I easily get lost in a good book. Music is a big no go for me. I love music, but it’s too distracting. And that’s not only during reading, also when i did (do) homework or when writing blogposts.

6. Reading one book at a time or more at the same time?
I’m afraid that if i read more than one book at a time, i lose track. I’m a one book at a time kinda girl!

7. Reading at home or somewhere else?
I can read where i want. At home, on the train, in the park or at a busy pool, i don’t care.

8. Reading out loud or in my head?
Sometimes i catch myself softly reading to myself. But that only happens when i’m reading an English book and only in the beginning of the book. I think my brain needs that language switch thing haha.  

9. Look through or skip pages?
That is such a shame if you do that, but unfortunately i had to do it a couple of times. I was reading the ‘fifty shades*’ series and after sex scene number ‘i don’t know how many’ i thought to myself jea jea i know, skip! 

10. Bend the side of a book or keeping it new and nice?
I don’t mind it if the side of a book is bend. I love books that have wear and tear marks from reading, folded pages not so much.

11. Do you write in books?
Except when i write down from who and when i got the book no pen or pencil will come close to a book. In have seen that someone had made notes in a library book and there even was one that would underline the spellings mistakes and who wrote the correct spelling in the margin. Who does that!?! 

Well these are my reading habits, not very strange i think. Do you have any reading habits that are a bit odd?[:]

Tags & Challenges

Summer Summer Summer Time!

P10004832De zomer is al een tijdje begonnen en de afgelopen week hebben we dat ook echt wel gemerkt. Pffff moeder, wat is was het heet (*). Nee, mij hoor je hier niet klagen (dat doe ik in the privacy of my own head wel), cause all you can do is suck it up & deal with it toch?! Ik doe gewoon alles een tikje langzamer en geniet er maar van voor zolang het duurt.

En genieten doe ik zeker. Van de zon en al de geneugten die de zomer brengt. En laten Arne en Frauke van de super leuke blog The Lifefactory daar nou een I love Summer tag bij hebben gemaakt. Die vul ik dan ook heel graag in!
1Wat is je favoriete ijsjessmaak?

Vanille, vanille en nog eens vanille. O en als het te krijgen is chocolate chip mint. O en als ik mag kiezen bij Min 12 dan ga ik toch voor witte chocolade, bounty (als die er is), peer, stracciatella of pistache. En als het gaat om waterijsjes dan is het toch wel een perenijsje of een raket.

2Welke kledingstukken vind jij ‘s zomers onmisbaar?

Slippers, hands down on the slippers. Sinds mijn Miami tijd draag ik het liefst niets tot bijna niets aan mijn voeten. En die slippers draag ik met een korte broek of  rokje en een shirtje of onder een jurkje. Heel simpel maar ontzettend comfi.

3Wat is je favoriete zomerse drankje?

Ik drink het meeste water en in het weekend Pepsi (Max), maar ik begin steeds meer te genieten van Rivella. Lekker fris en dorstlessend.

4Wat is je lievelingsactiviteit ‘s zomers?

Lezen en tijd door brengen met familie en vrienden.

5Hoe ziet jouw typische zomerse make-uplook eruit?

Niet heel anders dan ik dat ik de rest van het jaar erbij loop. Heel basic met wat oogpotlood en mascara.

6Wat is je favoriete zomerse liedje?

Ik geniet van alle foute zomerliedjes die er in de loop der jaren zijn gemaakt. En liedjes waar er een zomerherinnering aan vast zit. Bijv. het nummer Alright van Darius Rucker (voormalig frontman van Hootie & the Blowfish)Be my Lover van La Bouche of Sexy als ik dans van Nielson

7Welk zomers gerecht eet je het liefst?

Een pasta salade doet het altijd goed. En ik vind het heerlijk om meloen te eten, voor mij een echt zomer ding. Met bijvoorbeeld een bbq maak je mij trouwens echt niet blij.

8Wat is jouw ultieme zomer Do It Yourself?

Er staan vele diy’s op mijn to do lijstje, maar die doe ik niet eens in de winter laat staan dat ik ze in de zomer ga doen. Maar zeg nooit nooit. Wie weet loopt het deze zomer wel heel anders…

9Wat voor geurtje draag je ‘s zomers?

Ik heb niet echt een zomergeurtje. Ik draag ‘mijn’ geurtje het hele jaar door. Al een dikke 15 jaar (als het niet langer is) ben ik verliefd op Rem van Rèminiscence. Misschien wel omdat het mij doet denken aan zon, strand en zee!

10Welke plannen heb je voor de zomer?

Deze zomer heb ik naast het vaker werken nog niet veel plannen. Ik zit er wel aan te denken om weer een paar dagen naar Amsterdam te gaan, maar dat zal pas aan het einde van de vakantie zijn. Ik wil vooral, hoe cliché het ook klinkt, gaan genieten!

* Titel Dj Jazzy Jeff & Fresh Prince * Foto Miami Beach ’08 *