Browse Author by amarins
Personal

Het rood ingekleurde rondje

Je móet niet heel veel in je leven, ja mág een heleboel. Maar de dingen die je wel moet zijn poepen, belasting betalen en stemmen. Althans dat roep ik altijd. En vandaag doe je i.i.g. een van die dingen, want today is the day. Het is stemdag vandaag. Vandaag kiezen we voor een nieuwe tweede kamer en een nieuw kabinet.

Als ik straks naar het stembureau ga met stempas en paspoort in de tas, weet ik welk vakje ik rood ga kleuren. De laatste weken heb ik mij meer dan ooit verdiept in de Nederlandse politiek, vele (politieke) programma’s gekeken en bijna alle online testjes gedaan. Wat vind ik belangrijk, waar sta ik voor en waar sta ik zeker níet voor. De groei in mijn politieke interesse komt misschien door het ouder worden (en hopelijk ook wat wijzer) of door de politieke carrière van mijn vader, maar het komt ook zeker door de politieke wereld om ons heen.

Want eerlijk waar, ik hou mijn hart vast voor de uitkomst van de komende verkiezingen in andere Europese landen. Laat alsjeblieft de verkiezing van Trump en de Brexit niet een voorbode zijn. Daar heb ik helemaal geen zin in, niet hier in Nederland. Ik heb geen zin om morgen wakker te worden en dan weer een What?!?! reactie te hebben.

Dus ik stap zo de deur uit, op naar het stembureau en blijf dan niet lang in het stemhokje hangen. Ik ben geen zwevende kiezer zoals Martin Bril dat in 2002 wel was.

Stemmen

Het begint allemaal eenvoudig. Ik word wakker en ik weet meteen dat ik moet stemmen. Daarna zijn er twee mogelijkheden….

Personal

Planning My Life

Het begint allemaal zo rond de brugklastijd. Nee, niet de ellende maar het bijhouden van je reilen en zeilen en het plannen van je leven. Gaat het in het begin (de eerste paar jaren van de middelbare school) voornamelijk om je huiswerk en berichtjes van vriendinnen, in de jaren erna is er steeds meer wat je kan en soms mòet opschrijven. Afspraken, activiteiten, bezoekjes, uitjes, noem maar op. Omdat je niet alles kunt onthouden, althans ik niet, is het handig om zaken als deze ergens op te schrijven. En gelukkig is daar járen geleden iets voor gevonden; de agenda.

Door de jaren heen heb ik verschillende agenda’s gehad. Kocht ik in mijn schooltijd vooral de boekvormige agenda’s, later werden het meer de Filofax agenda’s. En na bijna 25(!) jaar en dus ook 25 agenda’s (ik heb ze bewaard, zie foto hierboven) weet ik redelijk wat ik in een agenda zoek. Waar moet mijn agenda aan voelde?

Belangrijk vind ik natuurlijk dat er voldoende ruimte is om alles op te schrijven. Want naast mijn afspraken schrijf ik ook van alles en nog wat erin. Wanneer ik mijn bed heb verschoond, de planten heb water gegeven, wanneer afleveringen van mijn favoriete tv-shows worden uitgezonden etc etc. Ook de theater kaartjes, bioscoopkaartje en zo af en toe een leuke sticker plak ik er graag in. Naast de normale week pagina’s gebruik ik ook graag een maandoverzicht. Zo zie ik een oogopslag hoe druk een week is en hoe die week ten opzichte van de andere weken van de maand staat. Ik wil nog weleens te veel hooi op de vork nemen en dat is niet heel handig.

Vorige jaar gebruikte ik een Moleskine en die beviel zeker. Alleen was de schrijfruimte op de weekpagina links vrij beperkt, al was er wel ruimte om bijv. To Do lijstjes te maken op de rechter pagina. Omdat daarnaast de Molskine aardig aan de prijs is, besloot ik om op zoek te gaan naar een andere agenda.

En die zoektocht was niet makkelijk. Ik werd verliefd op de Mini Happy Planner van Me & my Big Ideas. Heel groot en onoverkoombaar nadeel… de planner moet uit Amerika komen en de verzendkosten zijn sky high. Geen optie dus. Al zoekend op AliExpress en Ebay zag ik steeds de Molang planner/ diary langskomen. Een leuke handzame agenda die goed bij mijn agenda eisen past. Voldoende schrijfruimte, maandoverzicht voor de weekpagina’s, niet te duur en geen verzendkosten. Besteld en na 3 weken op de deurmat gezeten te hebben was ie daar vorige week eindelijk. Natuurlijk ben ik direct gaan plannen. Nu maar afwachten hoe de agenda bevalt, de kwaliteit is niet heel denderend maar tot nu toe ben ik best tevreden. Een update volgt vast!

 

 

Personal, Tags & Challenges

Let’s Get to Know Me

Als je ziek bent en dan bedoel ik niet ziek voor een paar daagjes, maar ziek ziek zoals in mijn geval de afgelopen 2,5 week, dan heb je wel wat tijd om zinloos tv te kijken, te lezen en te surfen op het internet.

Zo kwam ik al scrollend langs een post op Tumblr (is er überhaupt nog iemand die deze site gebruikt?!?) een Get To Know Me tag tegen. In totaal 15 vragen die aan het eind samen een beetje meer vertellen over wie iemand is, waar iemand van houdt en hoe iemand in het leven staat. Best leuk om even in te vullen dus.

So lets get to know me!

 

1. Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd? 
‘Wie staat er naast mijn bed te kletsen?!’ De wekker ging om onduidelijke reden af om 20 over 7. Het is zondag en een normaal mens die niet hoeft te werken of die geen afspraken of andere verplichtingen heeft, slaapt uit. Een oeps zullen we maar zeggen.

2. Wat was je favoriete vak op de middelbare school?
Engels heb ik altijd een heerlijk vak gevonden. Met veel plezier ben ik op de mavo en de havo naar die lessen gegaan. Kwam misschien ook wel omdat het vak mij makkelijk afging. Tijdens mijn highschool uitwisselingsjaar vond ik alle lessen leuk. American history, algebra, drama, geography, English en oceanography, allemaal even leuk en fantastische leraren.

3. Wat is je favoriete drankje?

Ik drink bijna geen alcohol, maar als ik ‘drink’ ga ik voor het retro mixje pisang-7up of een lekkere Radler. Maar volgens sommige is Radler geen alcohol*. Voor de rest drink ik veel water, thee en ik vind PepsiMax toch wel mijn cheat drankje.

4. Wat is je favoriete liedje op dit moment? 
Shape of you van Ed Sheeran is heerlijk, laat mij door de kamer dansen en dat is altijd goed.

5. Wat is je favoriete eten?
De laatste tijd eet ik meer en meer zonder suiker en zonder zout, iets met getting fit enzo. Aardappelen en pasta’s heb ik al een hele tijd niet meer gegeten en ook zuivel is teruggebracht tot alleen maar geitenyoghurt, wat echt heel lekker is btw. Maar het betekent zeker niet dat ik niet lekker eet hoor, maar ik mis toch wel kip Parmezaan of een heerlijke quiche lorraine.

6. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
Als laatste heb ik een nieuwe agenda, wat stickertjes en een telefoonhoesje gekocht. Alles op eBay dus het kan nog wel even duren voordat het ook daadwerkelijk op mijn deurmat ligt. Ik zal geduld moeten hebben en laat dat nou net niet echt mijn sterkste kant zijn.

7. Favoriete boek allertijden?
Ik hou van lezen. De millennium trilogie van Stieg Larsson staat zeker hoog in mijn favorieten lijstje. Harry Potter was ook heerlijk, net als de Hunger Games en ja ook de 50 shades serie was wel aan mij besteed.

8. Heb je huisdieren?
Ja, soort van. Beter gezegd; samen met mijn ouders ben ik de slaaf van Mickey. Een rode jeweetwel kater. Mickey heeft de eerst paar jaar van zijn leven bij mij gewoond, maar vanaf het moment dat ik tijdelijk in den haag ging werken, woont meneer bij mijn ouders.

9. Favoriete feestdagen?
Oud&Nieuw, kerst, Koningsdag, Sinterklaas. Als er iets te vieren is vind ik het wel leuk.

10. Wie is je guy-crush?
Ik ben iemand die in alle ‘disciplines’ wel een guy-crush heeft. Al wordt dat met de jaren wel minder. De crush veranderd in bewondering. Maar Michael Fassbender is wel een pracht exemplaar hoor!

11. Waar ben je bang voor?
Echt bang weet ik niet. Er zijn wel dingen of situaties waar ik niet heel blij van word en die ik graag vermijd. Kleine ruimtes, claustrofobisch een beetje. En van onweer ben ik ook niet zo’n fan.

12. Wat zijn je favoriete winkels?
De Hema, Action, Wibra, Big Bazaar en Xenos dat zijn winkels die ik nooit met lege handen verlaat. Heel apart is dat toch?!

13. Wat zijn je favoriete films?
Hmm, lastig kiezen. Ik heb een aantal favorieten en die films kan ik ugh keren kijken! The Blind Side, Eddie, Just Wright, the Holiday, Love Actually, the American President, Bring it On en zo kan ik nog wel even doorgaan.

14. Wat zijn je favoriete TV shows?
The Big Bang Theory, Modern Family, Ncis, Ncis LA.

15. Wat is je doel in het leven?
Phoe dat is lastig. Vele zeggen dat ‘gelukkig zijn’ een doel voor hen is. Dat geldt niet voor mij. In mijn ogen kan ‘gelukkig zijn’ geen doel zijn dat je wilt bereiken. Gelukkig zijn is een soort van ontdekkingsreis die je hele leven lang doorgaat, maar dat is een hele andere discussie die misschien een andere keer aanbod komt. Wat ik wel graag zou willen bereiken is het afmaken van mijn opleiding tot onderwijsassistent (ik ben er bijna jeah!) en daarna misschien toch wel verder studeren. Graag zou ik een leuke man naast mij willen hebben staan en misschien een gezin stichten. Ook zijn er een aantal dingen die op mijn bucketlist staan. Mijn wensen, doelen, ambities of hoe je het maar wil noemen zijn een ongoing process!

Personal

Let’s start again

IMG_6578Tut tut tut, Amarins toch, je laatste post was van 1 januari en sindsdien niks nopes nada. What happend girl?!?!

Eerlijk? Eigenlijk niets bijzonders. Het is niet zo dat ik niet aan Perhappiness heb gedacht, maar het heeft wel een hele tijd op de back burner * gestaan. Andere dingen hebben mijn brein grotendeels bezet gehouden. Belangrijke dingen en zeker ook onbelangrijke dingen. 

En die belangrijke en zeker de onbelangrijke dingen zorgden ervoor dat ik de rust niet had om er eens goed voor te gaan zitten en ‘de boel’ (aka mijn leven) voor mijzelf op een rijtje te zetten. Wat wil ik nu echt, wat is voor mij belangrijk en wat kan ik doen om de rust weer terug te krijgen in mijn hoofd en in mijn doen en laten? En ook al ben ik nog steeds niet op een punt beland waar ik alles heb uitgevogeld, ik ben er wel achter dat bloggen mij een soort van houvast geeft en ook een soort van uitlaatklep is geworden, het is iets wat ik nodig heb dus.

Dus daarom pak ik de draad weer op, Perhappiness zal nieuw leven worden ingeblazen en mijn belevenissen, gedachten en avonturen worden weer in woorden omgezet!

Personal

Something’s Missing

28042_295893317197989_273333725_nLieve jij,
 
de oudejaarsconference is net afgelopen, Herman Finkers wenst ons net een heerlijk nieuw jaar toe en omdat ik het op uitzending gemist heb gezien komt er geen programma of iets achteraan en is het dus stil. Een verademing soort van, even rust in een te druk hoofd. 
 

Een rust die maakt dat ik in gedachten terug ga naar gisterenavond, oudejaarsavond. De klok was allang voorbij de 12, we stonden buiten waar de mannen vuurwerk aan het afsteken waren en de deels leeg gedronken champagne glazen stonden op tafel tussen de oud Hollandse hapjes, toastjes, oliebollen en appelflappen. Een nieuw jaar was begonnen en ik dacht aan jou.

Want in de afgelopen 20 jaar kan ik de keren dat we een nieuw jaar niet samen hebben ingeluid op een hand tellen. Met spelletjes, familie en vrienden maakten we van de laatste uren van het jaar een gezellig samenzijn. We waren in ons element, zo ‘familie ziek’ als dat we zijn. En mocht het zo zijn dat we niet bij elkaar waren, zagen we elkaar zeker binnen een paar dagen om alsnog de wens voor een gelukkig nieuwjaar over te brengen.

Maar het is vanaf nu allemaal anders. Ik kon je gisteren niet meer een gelukkig nieuw jaar wensen, een dikke knuffel en kus geven. Niet in het echt maar wel in mijn gedachten. Kijkend naar de met vuurwerk gevulde lucht dacht ik aan jou, wenste ik je alle rust, gezelligheid en liefde toe die er maar is daar waar je nu bent. Hoopte ik dat je geniet van het moois dat je zo verdiend. En wenste ik dat je zo af en toe een blik werpt in mijn richting. Want ook al ben je er niet meer, ik kan mijn kleine nichtje nog niet missen. 

Gelukkig nieuw jaar lieverd, ik hou van je

Something’s Missing ~John Mayer

Swimming

All for One & One for All

 

English version

nept

Gisterenmiddag was de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. En om eerlijk te zijn vond ik dat maar wat spannend. Hoe zal het gaan met de newbies van het team, hoe gaat de rest het doen en hoe staan we er als team voor?

Als Neptunia ’24 zwemmen we al een aantal jaar in de d1 competitie en daarvoor zwommen we in de c competitie. Een klasse waar we graag naar terug willen, maar realistisch gezien is dat een very very long shot. We hebben niet een hele brede selectie en zijn in vergelijking met de andere verenigingen een klein ploeg. Ach, ik denk vaak zolang de zwemmers zijn of haar tijden verbeteren en plezier hebben, dan ben ik al blij en als we dit jaar ons weten te handhaven in de d1 dan doen we het goed.

nepEn we hebben een super stap gezet naar de handhaving. De wedstrijd ging goed. Heel erg goed zelfs. Bijna iedereen zwom wel een keer een persoonlijk record, was er maar 1 (1!) diskwalificatie en deden de estafettes het boven verwachting goed. De meiden estafette (11 tot 13 jaar) was zelfs F***ing goed!

Met de prestaties was ik, zoals je wel snapt, erg blij. Maar waar ik nog blijer van werd, was dat we er stonden als team. Vanaf het klaarmaken van het bad tot aan het opruimen van de laatste vlaggetjes en lijnen. Elkaar helpen, elkaar motiveren en zeker elkaar aanmoedigen. Ik voelde de sfeer tijdens de wedstrijd al beter en beter worden, met als klap op de sfeer vuurpijl de afsluitende estafettes. Waar de andere ploegen bijna geen supporters meer langs het bad hadden staan, stonden mijn zwemmers er wel. Niet de helft van de ploeg nee nee, ze stonden er Allemaal! En dat is tijdens een team onderdeel in een voornamelijk individuele sport zo ontzettend belangrijk. Kippenvel… Team spirit to the Max!

Tevreden en trots geniet ik op deze day after. Heb ik nu al zin in de volgende competitie wedstrijd! Tot dan gaan we door met trainen en voorbereiden op nog meer pr’s en Neptunia power!

Memory Lane

Lets Go Home… & Eat

English version

Afgelopen 18 augustus was het alweer 20 jaar geleden dat ik samen met mijn ouders, broer en 2 volgepropte koffers richting Schiphol reed. Op naar vlucht MP 667 en op naar een exchange year in Miami.

amarinsDaar ging ik, 16 jaar oud, voor de eerste keer vliegen en eigenlijk geen idee waar ik aan begon. Maar ik heb een fantastisch jaar gehad. Een jaar met ontzettend veel avonturen, veel ups & en helaas ook een aantal downs. Het was een jaar waar ik zoveel over mijzelf en het leven in het algemeen heb geleerd. Ik ging weg als een meisje en kwam terug als een zelfstandige jongedame.

Miami en Amerika voelen nog steeds als thuis en ik kan door al de foto’s, mijn yearbook, de vele souvenirs en een hart herinneringen nog altijd genieten van alles wat maar te maken heeft met mijn uitwisselingsjaar. En het is niet zo dat ik er iedere dag aan denk, niet meer in ieder geval. Maar er zijn verschillende dingen kunnen een herinnering oproepen. Bijvoorbeeld de blogpost van Zoe* (zoella*), het ruiken van bepaalde geuren of als ik een mede exchanger ‘tegenkom’.

En bij het lezen van de post van een mede exchanger begon ik te denken aan de dingen die ik soms erg mis. Natuurlijk mijn host families, mijn vrienden, het klimaat, de verschillende feestdagen en ook bijv. Target*, Publix*, The Falls*, het Miami Dade College zwembad* en vooral wanneer de vliegtuigen overvlogen. Wat een prachtig gezicht was dat, o en pijnlijk als ik weer eens niet in de gaten dat ik al bij het keerpunt was en ik dus mijn hoofd tegen de kant knalde). Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar wat ik ook soms heel erg mis zijn de lekker dingen die alleen in Amerika te krijgen zijn (ja i know nu ook deels in NL via een webshop met belachelijk hoge verzendkosten!).

Missing

O wat krijg ik zin in een lekker Dunkin’ Donut* (al las ik dat ze failliet zijn) of een Snapple* of een 7-11 slurpee* en wat zou ik vanavond graag een chicken caesar salad van Tony Roma’s* eten!

———————————————————————————————–

Van links naar rechts; Donkin’Donuts*, License plate, Snapple*, Twizzlers*, Edy’s ice cream*, Chips Ahoy!*, Aunt Jemima stroop*, Hershey’s Chocolate saus* Tootsie Roll*, Hershey Kisses*, Lifesavers* Tony Roma’s ceasar salad* Miami Palmetto Senior High School*, Twinkies*, Wrigley’s kauwgom*, Rotary Yought Exchange Florida (district 6990)*, Van’s wafels*, Pinecrest Miami

Reading, Seeing & Listening, Tags & Challenges

Reading Habits Tag

English versionBoeken

Op verschillende blogs kwam ik deze Reading Habits tag tegen. Super leuk voor een boekenliefhebber en aangezien ik weer helemaal in een lees flow zit ook een leuke tag om in te vullen!

1. Heb je een speciale plek in huis waar je graag leest?
Het liefste lees ik op bed of als ik in een lekkere stoel zit. Lekker opgekruld onder een dekbed of een dekentje. Welk bed of welke stoel maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit. Als het maar lekker ligt dan wel zit en cozy is. O en de hangmat bij mijn tante J op haar balkon is ook heavenly.

2. Gebruik je een bladwijzer of gewoon een stukje papier?
Om eerlijk te zijn lees ik niet heel vaak, zeg maar bijna nooit meer een papieren boek. Maar als ik een echt boek lees dan gebruik ik vaak iets wat tijdens het lezen bij mij in de buurt ligt. Dat kan een boekenlegger zijn of een ansichtkaart of een stukje papier.

3. Kun je stoppen met lezen wanneer je wilt of moet je op een speciale bladzijde of hoofdstuk stoppen?
Het liefst stop ik met lezen aan het einde van een hoofdstuk. Maar dat lukt niet altijd natuurlijk. Als ik ’s avonds in bed lig en nog even wil lezen, maar ben eigenlijk te moe dan kan het zijn dat ik wel in het midden van een hoofdstuk móet stoppen. Nadeel daarvan is dat wanneer ik weer begin met lezen ik terug moet naar het begin van het hoofdstuk. Op een of andere manier ben ik anders het verhaal kwijt of zo. Weird toch?!

4. Eet of drink je tijdens het lezen?
Nee eigenlijk niet. Daar ben ik dan te druk voor haha. 

5. Kun je lezen tijdens het muziek luisteren of tv kijken?
Lezen in stilte vind ik het fijnst. Maar als de tv op de achtergrond aanstaat vind ik het geen probleem. Ik verdwaal makkelijk in een goed boek. Muziek is trouwens echt een no go voor mij. Ik hou van muziek maar het leidt mij te veel af. En dat is niet alleen tijdens het lezen zo, ook als ik huiswerk maak(te) en ook bij het schrijven van blogposts kan ik er kriemeling* van worden

6. Lees je een boek per keer, of meerdere tegelijk?
Ik ben bang dat als ik meerdere boeken tegelijk ga lezen, ik de draad helemaal kwijt zou raken. I’m a one book at a time kinda girl!

7. Lees je graag thuis of ergens anders?
Lezen kan ik overal wel. Thuis, in de trein, in het park of in een druk zwembad, mij maakt het niet uit.

8. Hardop lezen, of stil in je hoofd?
Soms betrap ik mijzelf er wel eens op dat ik zachtjes mijzelf aan het voorlezen ben. Maar dat gebeurt alleen als ik in het Engels lees en ook alleen in het begin van het boek. Ik denk dat het zachtjes voorlezen zorgt voor de schakeling van taal in mijn hoofd haha.  

9. Blader je soms vooruit of sla je bladzijdes over?
Ik vind dat zo zonde om te doen, maar helaas heb ik dat wel een paar keer gedaan. Ik was de boeken van de ‘fifty shades*’ serie aan het lezen en ja na de zoveelste seks beschrijving wist ik het wel, skippen maar. 

10. De rug van het boek ombuigen of het boek mooi en nieuw houden?
Als de rug van een boek om gebogen is, vind ik dat helemaal niet erg. Ik hou van boeken die gelezen zijn. Bladzijden of de hoekjes van de bladzijden omvouwen vind ik dan niet zo fijn.

11. Schrijf je in boeken?
Behalve bij het opschrijven van wie en wanneer ik een boek gekregen heb, omt er geen pen of potlood in de buurt van mijn boeken, schrijven in een boek vind ik eeuwige zonde. In een bieb boek heb ik wel eens gezien dat mensen er opmerkingen in hadden geschreven en er is zelfs iemand geweest die spelfouten had onderstreept en in de kantlijn de goede spellingswijze had gezet. Nou ja dat doe je toch niet!?! 

Nou zijn dit in mijn ogen niet echt vreemde reading habits. Heb jij andere reading habits die wel een beetje apart zijn?

Personal

Let It All Go

English version

Wat muziek kan doen met je humeur lijkt volgens mij wel een beetje op toveren. Je kan het ene moment in een dipje zitten, maar dan komt net dat ene nummer voorbij op de radio, je playlist of op tv en je staat te swingen in de kamer. Of het laat je dat speciale moment herbeleven, een moment waar je een grote glimlach van op je gezicht krijgt of waar je misschien even een traantje (of een paar meer) laat.

Hier zijn een paar nummers die bij mij ‘raken’. Teske laat mij heupwiegend door de kamer gaan, ik blèr mee met mijn guilty pleasure Justin B. en Birdy & Rhodes zorgen ervoor dat ik wat dieper over alles de wereld nadenk .

Ik hoop dat julie ook zo van deze nummers kunnen genieten, Enjoy!!!